Sosem sikerül otthon az olasz tészta? Így lesz tökéletesen roppanós

A magyar tésztaféléket úgy szoktuk elkészíteni, hogy a tésztánk teljesen megfő, míg az olasz stílusú tészták fogkemények maradnak. Ennek az elkészítési technikája viszont nem is olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk. shutterstock_617327102.jpg

A legtöbb tészta csomagolásán feltűnő helyen olvasható az ajánlott főzési idő, ez azonban több tényezőtől is függ. Ha szószos tésztát készítünk, és együtt tálaljuk (összekeverve) a szószt és a tésztát, akkor az ajánlott főzési időből csípjünk le 2-3 percet és a tésztánkat a szósszal együtt főzzük készre (persze csepegtessük le mielőtt a szószhoz adjuk a tésztát). Így a szósz ízét is sokkal jobban átveszi a tészta, mégis fogkemény marad. 

Amikor a főzési időt kalkuláljuk, az alábbiakat is vegyük figyelembe:

  • Mennyi szószt vesz fel a tészta (minél kevesebbet, annál kevesebb együttfőzésre van szükség).
  • A tészta alap főzési idejét (minél hosszabb, annál több együttfőzésrte van szükség). 
  • Mennyi vízben főzzük a tésztát (minél több a víz, annál rövidebb lesz a főzési idő).