13 tipp – Praktikus és stílusos tároló technikák otthonra! – 1.rész

Egy kisebb vagy kevésbé jó beosztású lakásban egyenesen elvárt, de másutt is igen hasznos lehet néhány praktikus, s egyben stílusos tároló technika.

Ha sok dolgot szeretnénk elhelyezni otthonunkban, ugyanakkor nem kívánunk zsúfoltságot teremteni, olyan megoldást kell találnunk, mely praktikus és stílusos tároló technika egyben.

Mielőtt azt hinnénk, hogy ez nehéz, lássunk néhány mutatós ötletet a választékból. Lehet ugyanis valami szép, amellett, hogy számos tárgyunkat elrejti szem elől.

1. ”Fodrász stílus”: legyen a munkafelület mutatós, de érjük el a kezünkkel, amire szükségünk van! Egy gyönyörű vintage szekrényke, nyitott polcokkal, mini munkaasztallal kimondottan fodrászüzletes hatást kelt. A fehér festett szekrény, szellőző előlapokkal nemcsak romantikus, hanem belsejében a kevésbé attraktív evőeszközök is elrejthetők. Egy-egy mutatós, stílusban illeszkedő váza tökéletes kiegészítés ehhez a képhez.

2. A mosókonyha „sikkje”: nem muszáj, hogy minden becsukva álljon! Praktikus és stílusos otthoni tároló technika a fekete fémből készült, guruló szennyestartó, mely épp annyira díszítő- mint tároló elem. A falon hagyományos megjelenésű törölközőtartók egészíthetik ki ezt a régies sikket, ráadásul az elmosnivaló ruhának kellemetlen szaga sem lesz, ha gyakorlatilag a szabad levegőn áll. A konzervatív külsejű tárgyakhoz a zöld és a fehér szín is jól illeszkedik.

3. A lépcsők alatti elhelyezés mindig jó ötlet. Praktikus és stílusos tároló technika, mellyel valóban tökéletesen elrejtünk a szem elől minden használati eszközt, a felmosótól a lapáton át a kis sámliig. Amennyiben még nincs ilyen otthonunkban, érdemes megfontolni a kialakíttatását!

4.Vidéki stílusú, beépített mosogatószekrény: rengeteg helyet nyerünk, s el tudjuk takarni a különféle edényeket, mosó- és tisztítószereket egy mosogató alatt kialakított, fából készült, mély szekrényben. A hangulatos külsejű bútor szemet gyönyörködtető lesz, s mellette megvalósul benne a rendkívül praktikus és stílusos tároló technika. Rusztikus kiegészítőkkel még kellemesebb hatásúvá varázsolhatjuk.

5.Hosszúkás fapad, konyhába vagy előszobába: egy ilyen darab mindig nagyon jól jön! Nemcsak ötletesen beilleszthető az otthon hangulatába, de rengeteg dolog el is fér benne. Felnyitható, ezáltal praktikus és stílusos tároló technikát biztosít, de ha lecsukjuk, rá lehet ülni, remek helyet biztosít bármely helyiségben, cipő felvételéhez, vagy ahhoz, hogy időnként megpihenjünk a konyhában.

6. Kosaras tárolás: egy polcos tárolót is kiegészíthetünk kosarakkal, így nemcsak több helyet nyerünk, hanem kissé rusztikus, mutatós stílusúvá tehetjük a bútort. A praktikus és stílusos tároló technika sajátos előnye az is, hogy a fiókként szolgáló kosarakba akár gyorsan is bedobálhatunk számos kisebb dolgot, ha betoljuk a helyére, máris rend van.

7.Függesszünk fel mindent! Kisebb belső térben különösen jól jön, ha a falra függeszthetünk fel dolgokat. Nemcsak lambériázott falon mutatnak jól  a szép fogasok, ráadásul ha van még hely, ugyanolyan stílusú polccal is kiegészíthető a pakolófelület, mely végigfut az akasztók felett. Itt pedig a cipőktől kezdve a sapkákon át az esernyőkig minden kényelmesen elfér, elég csak felnyúlni értük, mielőtt indulunk.

8.Ha már nagyok, legyenek nagyok: ha túl sok a méretes cipőnk, csizmánk, akár nyitott polcokon is tarthatjuk őket – könnyebb elérni azokat. Praktikus, ugyanakkor stílusos tároló technika egy ajtók nélküli szekrény is egy hagyományos, készülődésre használt helyiségben – de akár a konyhában, a mosogató mellett is mutatós lehet egy ilyen összeállítás, ha összhangban van a többi bútorral.

A cikket folytatjuk.

Forrás: https://napidoktor.hu/index


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.