Hirdetés

Nem robbantott bankot Zuckerberg ZuckNet chathálózata



|

A Facebook előtt chathálózattal próbálkozott Mark Zuckerberg, de az AOL mellett esélye sem volt a sikerre.

Hirdetés

Mark Zuckerberget mind a Facebookkal kapcsolatban ismertük meg, azonban ő már jóval korábban is próbálkozott a tech szektorban. Mint kiderült, egy chathálózatot épített a családja számára (és az apja fogorvosi üzletének), amikor New Yorkban nőtt fel. 

Hirdetés

Egy friss podcastben Zuckerberg elárulta, hogy a rendelő össze volt kötve az otthonukkal, a fogorvosoknak pedig meg kellett osztaniuk az adatokat a betegekről. Ezért egy olyan rendszert készített, amellyel kommunikálhattak egymással, illetve velük is, otthon. A hálózat a ZuckNet volt. 

Zuckerberg akkoriban 10-12 éves lehetett. Az elmondása szerint a ZuckNet igazából csak az otthoni mókájuk és hálózatuk volt, és később természetesen az AOL Instant Messenger mindent letarolt. 

Ironikus, hogy az AOL-t később félresöpörte Zuckerberg Facebookja. A cég ráadásul két nagy üzenetküldőt is birtokol, a Facebook Messenger és a WhatsApp egyenként is több mint 1,2 milliárd felhasználóval rendelkeznek. 

Zuckerberg korai találmányai között szerepelt továbbá egy számítógépes játék is, digitális hógolyózásról. 

A Facebook alapítója azt is elárulta, hogy eleinte egyáltalán nem voltak nagy várakozásai a jelenlegi cégével kapcsolatban. Amikor Dustin Moskovitz társaságában el szerették volna hagyni Cambridge-t egy nyárra, akkor még csak feltételes módban beszéltek róla, hogy egyszer majd a Szilícium-völgyben is indítanak egy céget, mert nyilvánvalóan nem a Facebook lesz az (amit akkora már elkezdtek). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.