Trend

Szakítsatok az acetonnal! Lemosó nélkül is leszedhetitek a lakkotokat

A körömlakklemosót lehet utálni a szagáért vagy ellenezni az összetevői miatt, a lényeg, hogy sokan szeretnék inkább kiiktatni az életükből. Nos, képzeljétek el, ez NEM LEHETETLEN, több megoldással is próbálkozhattok!

vous - 2022.01.07.
Szakítsatok az acetonnal! Lemosó nélkül is leszedhetitek a lakkotokat

Ha még ti is hasonlóan „ódivatúak” vagytok, mint én, és csak hagyományos körömlakkot használtok manikűrözéshez, akkor biztosan veletek is előfordult már, hogy a legrosszabb pillanatban ürült ki a lemosótok flakonja. Ugyan a vasárnapi boltzár már rég a múlté, és viszonylag sok helyen hozzájuthat az ember körömlakklemosóhoz, de még így is előállhat olyan helyzet, amikor ki kell találnunk valamit a helyettesítésére. Na, most ebben leszek a segítségetekre.

Figyelem! A következő alternatívák mind hatásosak, de előfordulhat, hogy többször meg kell ismételni azokat! Akinél a gyorsaság a fő szempont, annak sajnos marad a körömlakklemosó.

Ecet

Az ételecet segített már a háztartás számos területén, kifehérítette az elszíneződött textileket, elűzte a kellemetlen cigiszagot, de még a vécét is ragyogóvá varázsolta. Nos, a következő ponthoz most már le kell vennetek a gumikesztyűtöket, nem rejtőzhettek el az ecet elől, ugyanis ő lesz az egyik körömlakklemosó-helyettesítőtök. Amennyiben nem bírjátok a szúrós szagát, elő az orrcsipesszel!

Áztassátok körülbelül 10-15 percig az ujjaitokat egy ecettel telített tálban, majd egy vattakoronggal dörzsöljétek le a színt az ujjaitokról. Ha makacsul ragaszkodik a körmötökhöz a lakk, ismételjétek meg a folyamatot.

Forrás:
Pixabay

Ha facsartok némi narancs- vagy citromlevet az ecethez, növelhetitek az oldási hatékonyságot, és sokkal kellemesebb illatot szagolhattok!

Citrom

Az előbb már szóba jött a citrom, de csak mint mellékszereplő, most azonban minden figyelem rá szegeződik. Vágjatok le egy szeletet belőle, dörzsölgessétek át vele a lakkozott részeket, aztán megint jöhet a vattás technika. Ha nem vagytok elégedettek ezzel a technikával, először meleg, szappanos vízben 3-6 percig pihentessétek a kézfejeteket, majd újra próbáljátok a citromos módszert.

Forrás:
Pixabay

Körömlakkot körömlakkal!

Jól olvastátok, a régi körömlakkot egy új réteggel pikk-pakk eltávolíthatjátok, ha kellően gyorsak vagytok, és van egy felesleges törölközőtök vagy rongyotok. A technika is pofonegyszerű:

  1. Húzzatok 1 réteg lakkot a régi tetejére, mindegy, milyen színűt.
  2. Azonnal töröljétek le a frissen festett körmötöket a ronggyal/törölközővel, így egyszerre lejöhet mindegyik réteg.
  3. Ha azonban maradt még, ismételjétek meg a folyamatot.
  4. Ezután pedig jöhet egy alapos kézmosás.
Objektum doboz

Ha eltüntettétek a körömlakkot, és ijesztő sárgás látvány tárul elétek, semmi pánik, újra fehérek lehetnek ezekkel a módszerekkel!

Ajánlott cikkek