Kamaszok és szex tévhitek

Úgy gondolod, biztos tudásod van a szexről, és különbséget tudsz tenni valós és valótlan között? Teszteld le tudásodat, mi igaz és mi nem, mert most utánanézünk néhány szex mítosznak, és leszámolunk a tévhitekkel!

Tévhit: Mindenki csinálja!

Tény: Ne vegyél komolyan mindenfélét, amit hallasz! Csak úgy tűnik, hogy mindenki csinálja, de a valóságban, szex élményben kevesebb mint a középiskolás diákok felének (48%) volt csak része. Az emberek általában szeretnek nagyot mondani, felfújni a dolgokat és könnyelműen beszélni róla, ha a szex a fő téma. Azonban lényegtelen, ki mond igazat és ki nem, az egyetlen igazság, ami számít, az, hogy mi jó neked!

Tévhit: Ha várni akarsz a dologgal, amíg felnősz, akkor prűd vagy!

Tény: Valójában te gondolkodsz jól! Sok tini úgy gondolja, hogy érdemes várni a szexszel. Mindenki számára van megfelelő idő, de azt saját magának kell eldöntenie, hogy mikor van az. Az igazság az, hogy azon tinik nagy része, akiknek már volt szexben részük, úgy vélik, bárcsak vártak volna még a dologgal. Minél fiatalabb a tini, annál nagyobb a valószínűsége, hogy bánni fogja az elsietett első alkalmat, és kicsi az esélye annak, hogy védekeztek volna.

Tévhit: A fiúk mindig készen állnak a szexre

Tény: A srácok híresek arról, hogy mindig a szexen jár az eszük, de mint a sztereotípiáknál általában lenni szokott, nem feltétlenül igaz minden! Gondold csak végig: például szereted a focit, de néha inkább moziba mész szívesebben! A lényeg, hogy 3 fiúból 2 szerint az a fontosabb, hogy barátnője legyen, nem pedig a szex. Na, ennyit erről a mítoszról!

Tévhit: Mindig a fiúk kezdeményeznek

Tény: Ismét egy sok problémát okozó sztereotípia. Mindenki és minden egyes párkapcsolat különböző személyiségű, egyedi emberekből áll. A szex kezdeményezése jöhet bárkitől, nemtől, kortól, szexuális tapasztalattól függetlenül. Például 5 fiúból 1 szerint a lány szeretné, hogy minél jobban belebonyolódjanak a dolgokba, amit nem biztos, hogy a fiú akar!

A teljes cikkért kattints ide!

Forrás: https://napidoktor.hu/index