Előkerült a robbantás előtt készült kép a manchesteri merénylőről

külföld
2017 május 28., 05:16
comments 118

A manchester rendőrség nyilvánosságra hozott egy felvételt, amit az egyik biztonsági kamera késztített Salman Abediről hétfő este, mielőtt a férfi felrobbantotta magát a tömegben. A merényletben 22 ember halt meg. A rendőrség szerint a merénylet után két órával már beazonosították a férfit.

Salman Abedi a merénylet előtt
photo_camera Salman Abedi a merénylet előtt Fotó: -/AFP

Mivel valószínű, hogy többen is segítettek Abedinek az előkészületekben, a robbantás óta a brit hatóságok 14 helyszínen tartottak házkutatást, és 11 embert tartanak most is őrizetben. Korábban elfogtak egy nőt és egy 16 éves fiút is, de őket később elengedték. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.