Forrás: Pásztor Tünde

Zsályás libaszárnytő zöldséges gerslivel

A zsályát felaprítjuk, összekeverjük sóval, és bedörzsöljük vele a libahúst. Lábasba tesszük, öntünk alá 1-2 dl vizet,
lassú tűzön pároljuk, míg a szárnyakból ki nem jön a zsírja. Ehhez legalább másfél órára lesz szükség.

A vegyes zöldségeket meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk.

Sós vízben puhára főzzük az árpagyöngyöt.

Kevés vajat forrósítunk egy serpenyőben, és puhulási sorrendben tesszük bele a zöldségeket: először a zellert, sárgarépát, utána a cukkinit, póréhagymát, s a legvégén a paprikát. Nem kell túlfőzni, akkor jó, ha roppanósak maradnak a zöldségek. Finomra vágjuk a petrezselyem zöldjét, összekeverjük a zöldségekkel, majd beleforgatjuk a gerslit is. Ezt tálaljuk a liba köreteként.

kaloria 135 CAL
ido 510 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.