Képtelenek nemet mondani - Szexfüggő sztárok

szex szexfüggőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezek a sztárok képtelenek lemondani a szexről. Sokaknak a házasságuk is ráment a szexfüggőségükre, mások valóságshow-ba vonultak, hogy kigyógyuljanak az állandó maszturbálásból.

A legkegyetlenebb függő

Jesse James neve sokat szerepelt az itthoni lapokban is. Ő volt Sandra Bullock férje, akivel látszólag álomházasságban élt a színésznő. Csakhogy egy nappal az után, hogy Bullock Oscar-díjat nyert, Jesse Jamesről kemény dolgok kerültek nyilvánosságra. Többek között az, hogy szexfüggő, és megszámolhatatlan alkalommal megcsalta nejét egy széttetovált nővel. Egy interjúban a férfi arról beszélt, hogy gyerekkorában érzelmileg és fizikálisan is bántalmazta az apja, emiatt alakult ki a szexfüggősége.

Ő volt Sandra Bullock férje Forrás: AFP/Christopher Polk

Mégis mikor szexfüggő valaki?

Szexfüggőségről akkor beszélünk, ha az ember egyfajta kényszert, függőséget, nem múló nemi vágyat érez, ami kontrollálatlan reakcióhoz vezet. A függőségben szenvedő élete felett az irányítást teljesen átveszi a szexuális tevékenység és a kielégülés keresése. A szexfüggőség a mentális betegségek közé sorolható. A magyarázat szerint a folyamatos és kielégíthetetlen szexkeresés oka valamilyen érzelmi kötődési képtelenség. Így tehát kényszeres pótcselekvésről beszélünk.

A leghíresebb

Mondjuk Michael Douglas nagyon nem tudta volna titkolni az állapotát, mivel 1990-ben olyan felvételek kerültek napvilágra, amelyeken ő látható egy függőségeket kezelő klinikán. Douglas akkor beszélt a szexfüggőségéről, de később azt mondta, hogy sokan tévesen, pontatlanul közölték le a nyilatkozatát. Állapotára az első házassága is ráment. Diandra Lucker ugyanis nem bírta már a kicsapongó férje mellett. 1998-ban aztán megismerte mostani nejét, Catherine Zeta-Jones színésznőt.

„Kényelmesebb vagyok, mint valaha. Ellustultam, és már nem érzem azt a kínzó szexuális vágyat, amikor meglátok egy csinos nőt

– nyilatkozta 2010-ben a színész.

Michael Douglas Forrás: AFP

Egy nő, aki bevállalta

Jöjjön egy híres hölgy, aki a nyilvánosság előtt vállalta, hogy szexfüggő. Nicole Narain leginkább férfimagazinokban pózol. 2009-be a VH1-on futó, Szexrehab dr. Drew-val című műsorban is szerepelt. A modell azt állította, hogy képtelen leállni az önkielégítéssel. Az is kiderült az egyik adásból, hogy Narainról több házi pornó is készült, az egyik egy 2005-ös felvétel, amin ő és Colin Farrell látható. A statisztikák szerint négyből három szexfüggő életében a kényszeres maszturbálás okozza a problémát.

Nicole Narain Forrás: AFP

Akit többször elhagytak a szexfüggősége miatt

David Duchovny a Kaliforgia sorozatban egy szexfüggő írót alakít. A valóságban pedig egy szexfüggő színészről beszélünk, aki 2009-ben klinikára ment az állapota miatt. Egy időre még a neje is elhagyta a színészt, akinek aztán sikerült visszakönyörögnie magát a családjához. Bár Téa Leoni szerint férjének sikerült legyőznie a függőséget, 2014-ben mégis végleg elhagyta őt.

David Duchovny Forrás: AFP/Frazer Harrison

Akiről nem is gondolnánk, hogy ennyi botránya volt a szex miatt

Rob Lowe színésznek annyi szexbotránya volt, amiből diplomamunkát is lehetne írni. Kezdjük azzal, hogy számos szexvideója napvilágra került, majd a dadusok vádolták szexuális zaklatással. 2011-ben Love Life címmel könyvet írt, amiben a szex- és drogfüggőségéről írt. Elmondása szerint a felesége, Sheryl Berfkoff segített neki legyőzni a függőségeit. Lowe 25 éve nem használt drogot, és ha lehet hinni a könyvében leírtaknak, akkor a szexfüggőségét is kordában tartja.

Rob Lowe Forrás: AFP/Rich Polk
Szexfüggőséget okozhat az internetes pornó (18+)http://www.life.hu/drlife/20161206-internetes-porno-ezt-okoz-ha-tul-sokat-nezel-szexfuggoseg.htmlAkár hiszed akár nem: a szexfüggőség betegséghttp://www.life.hu/drlife/20170425-a-szexfuggoseg-egy-orvosi-ertelemben-vett-betegseg.htmlA Pszichológus Pasi: A szexfüggőség valódi okai és hátterehttp://www.life.hu/drlife/20160519-pszichologus-pasi-szexfuggoseg-allapot-betegseg-barkit-erinthet.htmlSzexfüggőségéről vallott Robert F. Kennedyhttp://www.life.hu/drlife/20130915-szexfuggosegerol-vallott-robert-f-kennedy-a-negyvenot-eve-meggyilkolt-volt.htmlSzexfüggőség nőknél - Csernus doki szerint ez van a háttérben (18+)http://www.life.hu/drlife/20120719-szexfuggoseg-noknel-csernus-doki-szerint-ez-van-a-hatterben.htmlAmitől a nők szerelmesek, a férfiak pedig szexfüggők lesznekhttp://www.life.hu/drlife/20110901-oxitocin-a-hormon-amitol-a-nok-szerelmesek-a-ferfiak-szexfuggok.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.