Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Te tudod mi van a levesporodban? Megnéztük a Maggi gyárban!

default user icon
MME
A Maggi szlovákiai (privigyei) gyárában jártunk, ahol végigkövettük a fűszerek útját a tárolástól a csomagolásig, bepillantást nyertünk a gyártósor folyamataiba, illetve megtudtuk, mivel készül a Maggi 2017-ben.

MEGÚJULÓ TERMÉKEK

A Maggi 2017-ben a fogyasztók változó igényeire hangolva megújuló termékekkel jelenik meg: megváltozott összetevős krémlevesek és négy új alap várja idén a vásárlókat, melyekhez a konyhában is megtalálható, a fogyasztók számára is ismerős és kedvelt alapanyagokat használtak. 

Ezeket a termékeket teszteltük a szlovák Privigyében található Maggi gyárban, ahol a gyárlátogatás során végigkövethettük a fűszerek útját a tárolástól a csomagolásba érkezésig, valamint kipróbáltuk a legújabb alapokat is. 

A GYÁRTÓSORON 

Megtudtuk, hogy a három legfontosabb, minden termékben megtalálható alapanyag a só, a liszt, a keményítő, valamint részletesebb tájékoztatást kaptunk megújuló összetevőkről is. Kiderült az is, hogy Európát többnyire a privigyei gyár látja el, ugyanis 27 országba szállítanak. 

A Maggi-alapokhoz a fűszereket, zöldségeket és egyéb alapanyagokat teljesen természetes eljárással tartósítják, ugyanis egytől-egyik szárítással kerülnek a csomagolásokba, így tartósítószer hozzáadása nélkül válik lehetővé, hogy szavatosságukat hosszú ideig megőrizzék. A csomagolóüzembe a szárított összetevők először zsákokba kerülnek, majd a kimért alapanyagok (leveskockaalapok, illetve levespor-mixek) ezeken keresztül folynak le az egy szinttel lejjebb található gyártósorra, ahol a csomagolásokba kerülnek. 

Tévhitek a glutamátról

A sokak által rettegett nátrium-glutamát tulajdonképpen nem más, mint egy aminosavnak, a glutaminsavnak a sója, és benne van egy csomó, a természetben előforduló nyersanyagban: a gombában, a paradicsomban, bizonyos kenyerekben és az anyatejben is - utóbbi pedig az egyik legfontosabb aminosavunk. 

A nátrium-glutamát már a glutaminsav nátriummal alkotott sója, aminek van egy ízfokozó tulajdonsága, azaza a már meglévő ízeket felerősíti. Bár hiába található meg a természetben, a fogyasztók elutasítók vele szemben, ezért az új receptúrákban kivonásra kerül az összetevőkből. A Maggi új termékeiben, amiket a jövőben leemelünk a polcról, már nem fogjuk megtalálni a nátrium-glutamátot.

MEGVÁLTOZOTT ÖSSZETEVŐK

A nátrium-glutamát kivonása mellett mellett a só-, illetve zsírtartalom-csökkentés is kiemelt szerepet kapott a közelmúltbeli fejlesztések során. A sótartalom a Maggi fix alapok esetében 30%-kal, a főzős leveseknél 5%-kal, a leveskockáknál pedig 6%-kal csökkent, aminek eredményeképp a fogyasztók könnyebben tudják tartani az ajánlott sóvebitelt. 

Érdemes tehát a levesporokról alkotott képet újragondolni,  ugyanis tényleg tartósítószermentesen, szárításos technológiával kerülnek a csomagokba az alapanyagok, ha pedig nem hiszed, járj utána magad és nézd meg a Maggi csomagolásokon található összetevőket.

A legújabb levesek a következők:

Fokhagymakrémleves
Sajtkrémleves
Rókagombás krémleves
Vargányás krémleves 

Az új alapok pedig:

Bolognai spagetti alap
Mexikói csilis bab alap
Sajtszósz alapok 
Sonkás-gombás penne alap

Bővebb infót itt találsz >>>

Fűszerek és ízesítők >>>

GRILLEZÉS - TIPPEK, TANÁCSOK A KERTI SÜTÉSHEZ! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss