Saját Otthon Projekt

A mártás a húsok tökéletes kiegészítője

A mártás a húsok tökéletes kiegészítője

Avagy, hogyan lesz a fokhagymából és a sóskából mártás

2017. 06. 18. Schulz Veronika

Nyáron, meleg időben, általában az emberek nagy része úgy van vele, hogy minél kevesebb időt szeretne a konyhában tölteni. Hiszen ha bekapcsoljuk a sütőt, az máris megemeli a lakás hőmérsékletét legalább 2 fokkal. Pontosan ugyanígy voltam ma vele én is, éppen ezért ma előkerült a Hot pan nevezetű elektromos sütő:

uj_hot_plate_pan_elektromos_serpenyo_1300w_sutoedeny_teflon_bevonattal_93223850891972.jpg

Nagyon hasznos, kis elektromos ketyere, nagyban meg tudja könnyíteni a főzést és sütés, én kifejezetten szeretem, nem ég le benne az étel, gyorsan elkészül és nem mellesleg, szerintem sokkal finomabb a hús, ha ebben készítjük.

Ma egy egyszerű, bepácolt hús készült, grillezett zöldségekkel és kétféle mártással. Isteni finom, laktató, kicsit olyan érzésem van, mintha a szabadban készítettük volna. 

dscn4567_fotor2.jpg

Lássuk a hozzávalókat:

2 szelet sertés karaj
olívaolaj
babérlevél
ízlés szerint szójaszósz
fokhagyma
vöröshagyma
só, bors, csipetnyi gyömbér, rozmaring

A zöldségnyárshoz:

Sárgarépa
Vöröshagyma
Fokhagyma
Sajt

Sóskamártás:

500 gr sóska (friss, vagy mirelit)
1 evőkanál zsír
1 evőkanál liszt
1 teáskanál cukor
1 dl zöldségleves
2 dl tejföl
só ízlés szerint

Fokhagymamártás:

Fokhagyma ízlés szerint (8-10 gerezd)
1 evőkanál liszt
2 evőkanál zsír
2 dl zöldségleves
1 teáskanál cukor
só, bors, ecet

A húst felszeleteljük és ízlésünk szerint bepácoljuk. Nálunk a felsorolt hozzávalók alkották a pác alapját (hiába, a pasik ehhez a részéhez, valahogy mindig jobban értenek -ez a mai nappal ismét bebizonyosodott :) )

A korábban felaprított zöldségeket és sajtot nyársra húzzuk. 

Közben elkészítettem a mártásokat, a sóskával kezdtem. Először zsíron kicsit megpirítjuk a sóskát, majd megszórjuk a liszttel és kissé lepirítjuk. Ezután felöntjük a húslevessel,tejföllel, majd az egészet összeforraljuk, Cukorral és sóval szánk íze szerint ízesítjük.

A fokhagymamártáshoz első körben a zsíron kissé lepirítjuk a cukrot. (Nem, ez nem elírás) Ezután hozzáadjuk a lisztet, készítünk egy aranyszínű rántást. Ezután belereszeljük a fokhagymát, nagyjából 1-2 percig, kis lángon pirítjuk. Felöntjük a húslevessel, ízesítjük, majd az egészet lassan összeforraljuk, lehetőleg forrásig többször keverjünk rajta, nehogy leégjen. 

A mártások elkészültek, ezután az elektromos sütőben megsütöttük a húst, majd a zöldségnyársakat is.

Innentől kezdve semmi más dolgunk nincs, mint megterítünk és az egészet jóízűen elfogyasztjuk. Gyerekjáték elkészíteni, bátran párosítsuk a grillhúsokat különböző mártásokkal, nagyon illenek egymáshoz.

Ha elkészítitek, boldog, jó étvágyat hozzá! :)

dscn4567_fotor2.jpg

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr8112604403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása