Nyáron, meleg időben, általában az emberek nagy része úgy van vele, hogy minél kevesebb időt szeretne a konyhában tölteni. Hiszen ha bekapcsoljuk a sütőt, az máris megemeli a lakás hőmérsékletét legalább 2 fokkal. Pontosan ugyanígy voltam ma vele én is, éppen ezért ma előkerült a Hot pan nevezetű elektromos sütő:
Nagyon hasznos, kis elektromos ketyere, nagyban meg tudja könnyíteni a főzést és sütés, én kifejezetten szeretem, nem ég le benne az étel, gyorsan elkészül és nem mellesleg, szerintem sokkal finomabb a hús, ha ebben készítjük.
Ma egy egyszerű, bepácolt hús készült, grillezett zöldségekkel és kétféle mártással. Isteni finom, laktató, kicsit olyan érzésem van, mintha a szabadban készítettük volna.
Lássuk a hozzávalókat:
2 szelet sertés karaj
olívaolaj
babérlevél
ízlés szerint szójaszósz
fokhagyma
vöröshagyma
só, bors, csipetnyi gyömbér, rozmaring
A zöldségnyárshoz:
Sárgarépa
Vöröshagyma
Fokhagyma
Sajt
Sóskamártás:
500 gr sóska (friss, vagy mirelit)
1 evőkanál zsír
1 evőkanál liszt
1 teáskanál cukor
1 dl zöldségleves
2 dl tejföl
só ízlés szerint
Fokhagymamártás:
Fokhagyma ízlés szerint (8-10 gerezd)
1 evőkanál liszt
2 evőkanál zsír
2 dl zöldségleves
1 teáskanál cukor
só, bors, ecet
A húst felszeleteljük és ízlésünk szerint bepácoljuk. Nálunk a felsorolt hozzávalók alkották a pác alapját (hiába, a pasik ehhez a részéhez, valahogy mindig jobban értenek -ez a mai nappal ismét bebizonyosodott :) )
A korábban felaprított zöldségeket és sajtot nyársra húzzuk.
Közben elkészítettem a mártásokat, a sóskával kezdtem. Először zsíron kicsit megpirítjuk a sóskát, majd megszórjuk a liszttel és kissé lepirítjuk. Ezután felöntjük a húslevessel,tejföllel, majd az egészet összeforraljuk, Cukorral és sóval szánk íze szerint ízesítjük.
A fokhagymamártáshoz első körben a zsíron kissé lepirítjuk a cukrot. (Nem, ez nem elírás) Ezután hozzáadjuk a lisztet, készítünk egy aranyszínű rántást. Ezután belereszeljük a fokhagymát, nagyjából 1-2 percig, kis lángon pirítjuk. Felöntjük a húslevessel, ízesítjük, majd az egészet lassan összeforraljuk, lehetőleg forrásig többször keverjünk rajta, nehogy leégjen.
A mártások elkészültek, ezután az elektromos sütőben megsütöttük a húst, majd a zöldségnyársakat is.
Innentől kezdve semmi más dolgunk nincs, mint megterítünk és az egészet jóízűen elfogyasztjuk. Gyerekjáték elkészíteni, bátran párosítsuk a grillhúsokat különböző mártásokkal, nagyon illenek egymáshoz.
Ha elkészítitek, boldog, jó étvágyat hozzá! :)
Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.
Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.