Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Római carbonara

30 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felverjük az egész tojásokat, majd belekeverjük a tojássárgákat is. Megsózzuk, megborsozzuk.
  2. Lereszeljük a sajtot és belekeverjük a tojásokba. Közben kifőzzük a spagetti tésztát al dentére.
  3. A prosciutto-t apró kockákra vágjuk és egy serpenyőben a saját kiolvadó zsírjában megpirítjuk, majd kiszedjük egy tálba. 
  4. A prosciutto-ból maradt zsiradékba beleöntjük a tojásos sajtos keveréket és visszatesszük a tűzre. Folyamatos kevergetés közben, lassú tűzön főzzük, közben hozzáadjuk a reszelt sajtot.
  5. Kavargatás mellett megolvasztjuk a sajtunkat, amikor pedig már egynemű krémes állagot kaptunk belekeverjük az előre megsütött sonkát.
  6. Ezt összekeverjük és a spagettit egy szűrő kanállal egyből a forró fővő vízből átemeljük a szószba és összekeverjük vele és levesszük a tűzről.
  7. Fontos, hogy nem szűrjük le előre a tésztát, mert akkor kiszárad.
  8. Várunk 5 percet az elkészülés után, hogy az ízek összeérjenek, majd parmezán sajttal megszórva tálaljuk. Amennyiben van friss bazsalikomunk jól néz ki egy-két levélke a tányérka szélén, ami el is fogyasztható az étellel.

    FUSSILI, PENNE, SPAGETTI: MELYIK TÉSZTÁHOZ MILYEN MÁRTÁS PASSZOL? >>> 

    CARBONARA SPAGETTI - AZ ALAPRECEPT, AMIT MINDIG IS KERESTÉL! >>>

    A CARBONARA TITKA >>>


Megjegyzés

A receptet egy Olaszország déli részén élő nagyon idős nénitől kaptam, engem azóta sem győztek meg jobb recepttel :)
Ha nem kavarjuk folyamatosan lassú tűzön a masszát, akkor elronthatjuk a tökéletes carbonarankat. Oda kell figyelni, nehogy a nagyobb láng megsüsse a tojást és rántotta szerű csomók legyenek benne, ha pedig kavargatjuk a sajt elkezd olvadni és ezt megelőzi. Ám egy nagyon könnyen olvadós sajt szintén nem jó választás, mert az folyóssá teszi és odaragad mielőtt a tojás megkészülne. - rekaa92

Ezek is érdekelhetnek

Friss