Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ragacsos mandulatorta

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 8 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • csipet só
  • 2 ek hideg víz
  • A töltelékhez:
  • 1 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 1 tk mandulaaroma
  • 1/2 dbcitrom leve
  • A sziruphoz:
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • 1,5 db citrom leve

Elkészítés

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzákeverjük a porcukrot, hozzáadjuk a tojássárgáját, belemorzsoljuk a szobahőmérsékletű vajat, alaposan összegyúrjuk, majd becsomagolva hűtőbe tesszük.
  2. Egy kb 22 cm-es tortaformát kivajazunk, és -lisztezünk, majd kibéleljük a tésztával úgy, hogy 2 cm-es pereme legyen. Az alját villával megszurkáljuk.
  3. A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a mandulát, a citromlevet és az aromát. A krémet a tésztára simítjuk és előmelegített 180 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük, ezután a tetejét villával megszurkáljuk.
  4. A sziruphoz a hozzávalókat egy nyeles edényben összeforraljuk, majd a tortára locsolgatjuk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss