Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bolognai ragu húsmentesen

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A padlizsánt és a cukkinit felkockázzuk maximum 2x2 cm-es darabokra, a póréhagymát fél cm vastag karikákra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük, a bazsalikomot felaprítjuk.
  2. Egy serpenyőbe olívaolajat teszünk, felhevítjük, és rádobjuk a felaprított zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval, és kb. 10 perc alatt megpirítjuk. Felöntjük paradicsompürével és 2 dl vízzel, és az egészet összeforraljuk kb. 15-20 perc alatt.
  3. A tésztát kifőzzük lobogó sós vízben. (Hogy ne ragadjon össze leszűrés után a tálalásra váró meleg tészta, meglocsoljuk néhány evőkanál olívaolajjal és alaposan  összeforgatjuk.)
  4. Tálaláskor összekeverjük a ragunkat a tésztával, megszórjuk néhány friss bazsalikomlevéllel, ízlés szerint, sajttal, frissen szeletelt fokhagymával. Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Megjegyzés

TIPP: Ha végképp nem maradhat el a hús, akkor adjunk a raguhoz 25 dkg száraz füstölt kolbászt és így főzzük össze a zöldségekkel! - BoldogAgi

Ezek is érdekelhetnek

Friss