Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szicíliai cannolo (töltött tésztarolád)

60 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 3 dkg porcukor
  • 1 tk kakaópor
  • 1 tk fahéj
  • 1 tk instant kávé
  • 1 csipet só
  • 5 dkg zsír
  • 1 db tojás
  • 1 dl édes vörösbor
  • 30 ml fehérborecet
  • A töltelékhez:
  • 75 dkg ricotta
  • 15 dkg porcukor
  • 2-3 ek kandírozott narancshéj
  • 5 dkg étcsokoládé (+ a díszítéshez)
  • Továbbá:
  • 1 db tojás
  • olaj
  • kandírozott cseresznye
  • porcukor

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi borral, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Folpackba csomagolva hideg helyen kb. 1 órát pihentetjük.
  2. A pihentetett tésztát enyhén lisztes felületen, kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és egy 9 cm átmérőjű szaggatóval köröket szúrunk ki belőle, majd a köröket kissé oválisra nyújtjuk. Ezután feltekerjük a roló formára, a tészta egyik végét lekenjük tojásfehérjével, a másik végét pedig ráhajtjuk, majd forró, bő olajban kisütjük. A tésztahengereket papírtörlőre szedjük, és ha egy kicsit hűlt, lehúzzuk a formáról.
  3. A töltelék hozzávalóit összekeverjük, csillagcsöves vagy sima habzsákba kanalazzuk, és megtöltjük a rolókat. Mindkét végébe nyomunk 1-1 db kandírozott cseresznyét vagy megszórjuk reszelt csokival. A végén mindegyiket megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés

Imádom ezt az olasz desszertet, de nem kell azért Olaszországba utazni, házilag is elkészíthető, és ugyanolyan finom, mint az eredeti. - Baloghné Judit

Ezek is érdekelhetnek

Friss