Saját Otthon Projekt

A kávé és a kardamom tökéletes kiegészítője a kókusznak, golyó formájában is

A kávé és a kardamom tökéletes kiegészítője a kókusznak, golyó formájában is

2017. 06. 25. Schulz Veronika

Ebben a melegben az emberek nagy részének nincs kedve bekapcsolni a sütőt, de egy kis édesség azért ilyenkor is jól esik, nem csak télen. Emiatt döntöttem emellett a nagyon egyszerű, de annál gyorsabban elkészülő édesség mellett, ráadásul ez egy egészséges változat, így bűntudat nélkül falatozhatunk belőle. 

Egyáltalán nincs szükség sok és drága hozzávalóra, rengeteg variációja létezik, én ma kávéval és kardamommal dobtam fel. Ez az indiai fűszer hihetetlenül fel tudja dobni a legegyszerűbb ételeket is, nagyon kevés elég belőle, intenzív ízének köszönhetően.

dscn4587_fotor_2.jpg

Hozzávalók:

250 gramm cukormentes, teljes kiőrlésű keksz, darálva
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál eritrit+stevia keveréke
3 dkg vaj
rum és vanília-aroma, ízlés szerint
1 csésze presszó kávé
kardamom ízlés szerint
kókuszreszelék forgatáshoz

Először a kekszet ledaráljuk, majd egy tálba tesszük, hozzákeverjük a kakaóport. Egy külön tálban kissé megmelegítjük a vajat az édesítővel együtt, majd hozzáöntjük a forró kávét, alaposan elkeverjük, hogy az édesítő rendesen felolvadjon. 

Hozzáadjuk a kekszes keverékhez, majd szép sorban jöhetnek a különböző ízesítők, a lényeg, hogy jól formázható masszát kell kapnunk. Ha túl szorosnak érezzük, hígíthatjuk egy kis tejjel, én körülbelül fél decit öntöttem hozzá.

Ezután gombócokat formázunk kis kezünkkel, megforgatjuk a kókuszreszelékben, 1-2 órára hűtőbe tesszük, állni hagyjuk. Ezután nincs más dolgunk, mint az egészet, ripsz-ropsz elfogyasztani.  Azt hiszem, ezzel a részével nálunk sem lesz gond.

Készítsétek el bátran, akár különböző ízesítésekben, megbánni, biztosan nem fogjátok! :)
Boldog, jó étvágyat hozzá!


dscn4587_fotor_2.jpg

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr8712619803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása