Starity

10 gyönyörű kastély, ahol biztosan szívesen élnél – I. rész

2017. június 27. 15:03   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egész egyszerűen zsenik voltak a középkori építészek! Olyan remekműveket hoztak létre, melyek kiállták az idők próbáját – jöhetett háború, égszakadás, földindulás, e csodás építmények nemcsak hogy ma is állnak, hanem teljes pompájukban várják a látogatókat. Kukkantsd meg őket te is!

hirdetés

Reichsburg Cochem (Németország) I Ezt a kastélyt eredetileg III. Konrád német király építtette, ám sajnálatos módon a franciák felgyújtották 1689-ben, de szerencsére nem puszították el a lángok teljesen. Egy német üzletember megszerezte, majd 1868-ban helyreállíttatta, és ma is jó állapotban van.
Mont Saint-Michel (Franciaország) I Az óceán piramisának is nevezett kastélyt 709-ben építették – egy különálló kis szigeten áll Franciaország partjainál, és az ország legnépszerűbb turistalátványossága Párizs és az Eiffel-torony után.
Hochosterwitzi várkastély (Ausztria) I E csodás építészeti műremeket a 9. században építették, tornyai pedig 160 méter magasan nyújtóznak az ég felé a földszíntől számítva. Amikor az ég tiszta, a tornyokból akár 30 kilométernyi távolságra is el lehet látni.
Bled kastély (Szlovénia) I A Bled kastély egy 100 méter magas sziklaszirten helyezkedik el, közvetlenül a Bled-tó fölött. Nemcsak a kilátás gazdag lélegzetelállító szépségben, hanem az építmény történelme is – korábban a szerb királyi család rezidenciájául szolgált, de a jugoszláv elnök, Josip Broz Tito is berendezkedett itt korábban.
Hohenzollern-kastély (Németország) I E mesés épület mintegy 2800 méter magasan helyezkedik el a Hohenzollern-hegy tetején, érdekessége pedig – többek között – abban áll, hogy korábban a porosz királyoknak szolgált otthonául.
Castillo de San Servando (Spanyolország) I A Castillo de San Servandót egy spanyol nemes építtette a 15. században, Toledo tartományban, és mintegy száz éven át volt az ország katonái és tüzérsége birtokában.
Neuschwanstein kastély (Németország) I A romantikus remekművet a 19. század közepén építtette II. Lajos bajor király, és akkoriban igen extravagánsnak számított, ám több se kellett a Disney munkatársainak, ők annyira odáig voltak az építményért, hogy róla mintázták meg Csipkerózsika disneylandi kastélyát.
Methoni kastély (Görögország) I A 14. században, velencei stílusban épült Methoni kastély annak idején gyakran volt epicentruma csatáknak és ütközeteknek, nem is beszélve arról, hogy ez volt az európaiak utolsó állomása a törökökkel vívott küzdelemben. Már az is csodával határos, hogy fennmaradt!
Hohenschwangau kastély (Németország) I A képen látható erődöt a 12. században építtette egy lovagokból álló, Schwangauban élő német család, és a történelem során számos uralkodó lakhelyéül szolgált, köztük II. Lajos bajor királyéul is, aki falai között fogadta annak idején a világhírű zeneszerzőt, Richard Wagnert.
Chillon vára (Svájc) I Ez a középkori vár nem véletlenül emlékeztet egy csatahajóra. Gazdag történetével és különleges megjelenésével számtalan írót megihletett. A 16. században például börtönként használták, amiről még George Byron költő is megemlékezett Chillon foglya című versében.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek