Otthon

Így lesz egy padlásból álomszép tetőtéri lakás

A tetőtér beépítés számos előnnyel jár. A lakótér bővülése mellett nemcsak az épület energetikája javulhat, hanem a piaci értéke is emelkedik.

Sokan azt vallják, hogy a tetőtéri lakás tipikusan fiataloknak való ingatlantípus, aminek egyik legfőbb oka a lépcsőzés. A másik kritikus pont a ferde sík, ami szokatlan és nehezen megszokható, egyrészt a helykihasználás miatt, másrészt a nehézkes közlekedésből fakadó nehézségek miatt.

Jó hír, hogy a kiváló anyagokkal és hozzáértő szakemberekkel kiviteleztetett átalakítás egy jól tervezett, modern megjelenésű, korszerű alaprajzi elrendezésű tetőteret eredményez. Az új terek tágasak, jól hasznosíthatók, a helyiségek pedig a korábbinál több természetes fényt kapnak.

Eleganciát áraszt az antikolt, fehér színű konyha
Háziasszonyok vágya, ahol valóban élmény minden perc.

A tetőtér beépítésének az ingatlan állapotát, a benne élők egészségét és általános közérzetét illetően is rengeteg előnye van. A kívánt eredmény eléréséhez azonban már a munkálatok megkezdése előtt érdemes szem előtt tartani a kivitelezéssel kapcsolatos legfontosabb tényezőket. Fontos, hogy a beépítés minőségi alapanyagokkal történjen, legyen szó szigetelőanyagokról, vagy nyílászárókról.

Tetőtér hátrányai

  • Gyakran egyedi bútorokat kell készíttetni, amik sokkal drágábbak, mint a készek.
  • Az ablakok is gyakran kreatív megoldást igényelnek. Sokszor nem lehet olyan ablakokat beépíteni, amiből le lehetne látni az utcára.
  • A szigetelésre különösen oda kell figyelni, hogy a csapadék ne jusson be és, hogy a hideg-meleg ellen is jól védjen.

Tetőtér előnyei

  • Mivel a tetőtéri helyiségek adottságai és formái meglehetősen egyediek a földszintiekhez képest, lehetőséget adnak egyedi megoldásokra a berendezés terén.
  • Egyedülálló, „kuckós”, romantikus  hangulatot teremthetnek.
  • Biztosak lehetünk benne, hogy senki nem ugrál majd a fejünk felett, akár a város közepén is viszonylagos csendben, madarak között élhetünk, miután az utca zajai is kevésbé érnek fel hozzánk.
  • A tetőtérbe minden irányból akadálytalanul áramlik be a fény, és tágasabb a tér a középen nagyobb belmagasság miatt. Ez nemcsak a hangulatunknak, de a szobanövényeknek is jót tesz.
  • A tetőablakok alatt éjszaka az ágyból is nézhetjük a csillagokat, hacsak nem túl nagy felénk a fényszennyezés.

Az alábbi tetőtéri lakás tulajdonosai a felújítás kezdetén nem hitték volna, hogy a romokban álló tetőtérből ilyen kellemes otthont varázsolnak.

Tetőtéri lakás “előtte” és “utána” fotókkal

Fotó: Hugo-Hebrard
Fotó: Hugo-Hebrard
Fotó: Hugo-Hebrard
Fotó: Hugo-Hebrard
Fotó: Hugo-Hebrard
Fotó: Hugo-Hebrard
Fotó: Hugo-Hebrard
Fotó: Hugo-Hebrard
Fürdőszoba, az otthon szentélye: mutatjuk a 6 legújabb trendet
A mintás csempéktől a szabadon álló kádon át, 6 főbb trend uralkodik az idei évben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik