Szórakozás

Megalázóan kevés pénzt kínálnak az új szakácsnak Ákos éttermében

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra az álláshirdetésre, mely a Szárnyas Fejvadász nevű Facebook-oldalon bukkant fel. A hirdetés szövege szerint Ákos éttermébe, az Andante Borpatikába keresnek szakácsot

napi 15 ezer forintért, maximum 12 órás munkaidőre.

A leírásban nem túl finoman utalnak rá, hogy a jövendőbeli séf arca lehetőleg ne legyen túl nagy, de minimum 5 év tapasztalatot azért elvárnak.

Az étterem máshol is hirdet, a Jófogáson két álláshirdetésüket is megtaláltuk, az egyiknél napi bruttó 15 ezer, a másiknál napi bruttó 16 ezer forint az ígért kezdőfizetés. Mindkettőben szakácsot keresnek, az egyiknél le is van írva, hogy a jelenlegi séfnek keresnek váltótársat.

Ismereteink szerint egy tapasztalt séf Magyarországon minimum nettó 350-400 ezer forintot keres, nagyobb presztízsű, drágább éttermeknél ez az összeg jóval magasabb is lehet. A napi 15 ezer forint 12 órás munkaidőre lebontva 1250 forintos órabért jelent, ennyit keres nagyjából egy diákmunkás, de ezt a bérezést kínálják aktív hirdetésekben takarítóknak is.

Az Andante Borpatika étlapja szerint a legolcsóbb főétel 2490, a legdrágább 6900 Ft-ba kerül. Az étterem többségi tulajdonosa Kovács Ákos énekes, de Tiffán Zsolt borász, a Fidesz parlamenti képviselője is tulajdonos a cégben. Még júniusban írtuk meg, hogy Ákos hosszú évek után először zárta nyereségesen az éttermet, annak ellenére, hogy a helyiséget meglepően alacsony áron bérlik, a Kft. havonta mindössze 408,5 forintot fizet négyzetméterenként az I. kerületi önkormányzatnak.

A hirdetéssel kapcsolatban feltettünk néhány kérdést az étteremnek is, ha választ kapunk, frissítjük cikkünket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik