A kóla nem rendeltetésszerű használatából néha remek dolgok sülnek ki. Vagy inkább főnek.
Mi kell hozzá?
Só, bors, pirospaprika, csilipor, őrölt kömény – ezek adják ki a fűszerkeveréket. A darabokra vágott oldalast forgassuk meg ebben a keverékben, majd egy elektromos főzőedényben olajon süssük körbe a húst, aztán vegyük ki pihenni.
Apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát pirítsunk meg, majd öntsük fel két pohár rendes, nem diétás kólával. menjen bele szójaszósz és worchestershire szósz, majd tegyük vissza az oldalast, forgassuk át a kólában, fedjük le, és főzzük 45 percig. Ezt követően vegyük le a fedőt, kapjuk ki a húst. A fennmaradt lét szűrjük le, vízel keményítővel keverjük el, és a főzőedényben sűrítsük be, ebből lesz a szószunk, ezzel kenjük be a husikat.