Borítókép: Szuperjó regeneráló vacsorák

Szuperjó regeneráló vacsorák

Forrás: Getty Images
Valószínűleg már ezerszer leírtuk a következő mondatot: az, hogy mennyit javul a teljesítményed, nem csak attól függ, hogy mit csinálsz az edzésen, hanem attól is, mit teszel a kettő között. Ennek pedig a táplálkozás is fontos része.
A saláták egyáltalán nem ízetlenek!

Akármilyen edzésen is vettél részt, a tested valószínűleg felhasználta az elraktározott szénhidrátot, így azt mindenképpen pótolni kell valamilyen egészséges verzióból, de természetesen a fehérjéről sem szabad elfeledkezni. Az izmaid táplálásához, a megfelelő regenerációhoz elengedhetetlen. Szóval, ami fontos, hogy kemény edzésnapon a vacsorád tartalmazza mind a három tápanyagot, azaz zsírt, fehérjét és szénhidrátot is. Ezt a megfelelő kombinációban kell bejuttatni, főleg akkor kell nagyon figyelni, ha hajlamos vagy a a hízásra.

De ezeken a tápanyagokon kívül a vitaminokra és ásványi anyagokra is fókuszálj rá, hiszen hogy a tested fejlődni, épülni tudjon, ne betegedj le, mindig a maximumon pöröghess, nagy szükség van rájuk. Úgyhogy a legjobb egy sovány fehérjében, zöldségekkel teli, komplex szénhidrátokat tartalmazó vacsora.

Erre mutatunk is három példát: