Test

Szörfös jóga és zsírégető tánc – Edzésformák, amiket szívesen kipróbálnánk, itthon is!

A januári fogadalmak idejét szerencsére már rég magunk mögött hagytuk, ha azonban újragondolhatnánk, idén mit fogadnánk meg, valószínűleg sokan újra a rendszeres testedzésre voksolnánk. Ráadásul nem is akárhogyan! Merthogy a 2017-es év a világ számos pontján szuper új edzésformákat tartogatott számunkra. Forma napunk alkalmából körbenéztünk, melyek azok az új fitneszőrületek, amelyeket szívesen kipróbálnánk, ha egyszer eljutnának hazánkba. 

vous - 2017.07.22.
Szörfös jóga és zsírégető tánc – Edzésformák, amiket szívesen kipróbálnánk, itthon is!

Crawling

Tavaly ősszel kezdtek el cikkezni több külföldi portálon is, miszerint a crawling, azaz kúszás lesz az új planking. Ez a fajta mozgásforma nem igényel különleges eszközöket vagy helyszíneket, elvégzéséhez leginkább a gyermeki énünket kell előcsalogatni. A crawlingot űzők leginkább a még járni nem tudó, kúszó-mászó kisgyermekek mozgásvilágát utánozzák le, ezzel is átmozgatva minden testrészüket. A crawling két alapítója a Refinery29-nek elárulta,

azért találták ki ezt a mozgásformát, hogy testünket „újraindíthassuk”, és megszabaduljunk az évek során összeszedett fizikai bántalmaktól.

Objektum doboz

Objektum doboz

Cardio dance

A zumba világa számtalan embert szippantott be és taszított el. Valljuk be: a latin-amerikai mozdulatokat tartalmazó táncórák Ricky Martinnal megspékelve nem mindenkinek jöttek be. Ha ti is ezt a tábort erősítitek, jó hírünk van: remélhetőleg hamarosan a cardio dance uralja a fitnesztermek világát.

A cardio dance világa leginkább zenei stílusában és táncmozdulataiban tér el a zumbáétól, hatásai azonban megegyeznek. A különböző táncstílusokat ötvöző aerobikórákon szálkásíthatunk, zsírt égethetünk és fejleszthetjük az állóképességünket, koordinációnkat.

Objektum doboz

Objektum doboz

box boksz edzés Engel Nóra

Mi kipróbáltuk, ti se hagyjátok ki!

A VOUS szerkesztősége imád újabbnál újabb mozgásformákat kipróbálni, így korábban már jó néhány órára ellátogattunk. Lemaradtatok volna? Pótoljátok!

Megaformer

Habár első ránézésre furcsának tűnhet a gép, ami az edzéshez szükséges, nem egy ördögtől való dolog. Pláne, ha Kim Kardashian, Sofía Vergara és Michelle Obama is erre esküszik. A megaformer lényege, hogy a gépen állva különböző mozdulatokat végezve felrázhatjuk, illetve szálkásíthatjuk, formálhatjuk izmainkat. 

Sebastien Lagree, a megaformer feltalálója így beszélt a világ legújabb fitneszőrületéről

Ki kellett, hogy dolgozzak egy mozgásformát, amivel pontosan olyan eredményeket érhetünk el, mint a súlyemeléssel és a futással. Ez a mozgás teljesen átalakít, átformál, de nem öl meg. 

Objektum doboz

Objektum doboz

Floating yoga

A floating yoga, más néven vizes/úszó jóga a SUP és a jóga ötvözéséből jött létre. A SUP-ot, vagyis a stand up paddle-t egy korábbi cikkünk kedvéért mi magunk is kipróbáltuk. A két lábon egyensúlyozó, állószörfön evezés nem egyszerű mutatvány, de az tuti, hogy mindenünket átmozgatta. Nos, Amerikában ezt a mozgásformát próbálhatják ki az érdeklődők, edzőtermi körülmények között egy medencében úgy, hogy a szörfdeszkán nem csupán állnak, hanem jógáznak is. Ezáltal a jóga általános jótékony hatásain kívül az állóképességüket és az egyensúlyérzéküket is fejleszthetik. 

Objektum doboz

Objektum doboz

Hotpod yoga

A hotpod yoga leginkább a bikram jógához hasonlítható. A hotpod yogát London különböző részein próbálhatják ki az érdeklődők, akik akár munka előtt vagy munka után egy felállított ugrálóvárra hajazó sátorban nyújthatnak. Nem is akárhogyan! Félhomályban, 37 fokban.

Az itthon tomboló hőségriasztások közepette nehéz elképzelni, de valószínűleg egy hidegebb őszi, téli napon ez valóban szuper élmény lehet. Amellett, hogy a résztvevők az órán átmozgatják minden porcikájukat, a melegnek köszönhetően méregteleníthetnek és bátrabban, eredményesebben nyújhatnak – hála a melegnek.

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajánlott cikkek