Borítókép: Biztos, hogy nincs időd? Így iktasd be a futást kezdőként a napirendedbe!

Biztos, hogy nincs időd? Így iktasd be a futást kezdőként a napirendedbe!

Forrás: getty images
Manapság mindenki elfoglalt, ugyanakkor sokan pont kifogásként használják a túl sűrű napirendjüket ahhoz, hogy kihagyják az edzést.

A kezdők lelkesedése könnyen alábbhagyhat, amikor zsúfolttá válnak a mindennapok, és emiatt a futások mennyisége is megcsappanhat, ha hallgatsz a válladon pihenő kisördögre. Ha gyakran te sem tudsz helyet találni a futásnak, még csak 20 perced sincs rá, ideje megvizsgálnod, hogy pontosan miért is vagy annyira elfoglalt.

A kevés idő nem kifogás, hiszen csak nagyon kevesen tehetik meg azt, hogy akkor fussanak, amikor csak akarnak. Mindenképp időt kell találni a sportra - persze csak akkor, ha tényleg szerenéd -, ha ügyesen szervezed, simán megoldható. Tehát az elsődleges szempont, hogy eldöntsd, biztos vagy-e abban, hogy futni szeretnél, vagy igazából csak muszájból csinálsz mindent. Ha beleszerettél a futásba, pár program átszervezése nem jelent majd akkora problémát - a célod, hogy a teendőid listájának első helyén szerepeljen a mozgás.

A következő kérdések pedig segíthetnek eldönteni, hogy tényleg nincs-e időd a futásra, vagy szimplán csak úrrá lett rajtad a lustaság, esetleg kételkedni kezdtél abban, hogy ez a megfelelő sport számodra:

  1. Mikor tudsz napközben beiktatni egy rövid, 20-perces futást? Ha reggel és este nem megy, akkor esetleg az ebédszünetben?
  2. Mivel kell mindenképp elkészülnöd és mi az, ami annyira nem fontos teendő?
  3. Mi okoz a napirendemben akkora örömöt, mint a futás?
  4. Ha ma nem jó, melyik másik napon tudok elmenni futni?
  5. Tényleg elfoglalt vagyok, vagy valójában nincs kedvem mozogni?

Ha kicsit elgondolkozol az összes kérdésen, biztos, hogy találni fogsz alkalmat a futásra és okosabban fogod összeállítani a napirended!

Szeretnéd végre legyőzni a kifogásaidat?