Szivárvány színű a másnaposok itala

Kávét ugyan nem, de egészséges, tápanyagban gazdag összetevőket tartalmaz a Hangover Latte néven futó lötty.

A közösségi oldalakat elnézve a Hangover Latte (Másnapos Latte) a nyári szezon slágere, legalábbis úgy tűnik, hogy az emberek megőrülnek az új szivárványos italért, amiről ráadásul az a hír járja, hogy egészséges, tápanyagban gazdag és vegán is egyszerre. Egyetlen hibája, hogy a jeges lötty a neve ellenére semmiféle koffeint nem tartalmaz – hívja fel a figyelmet a Metro.co.uk az újdonságra, ami egyenlőre csak New York vegán latte bárjában, a The Good Sortban kapható, bár feltételezhetően gyorsan felkapják majd máshol is. Ki tudja, akár még olyan népszerű is lehet, mint pár évvel ezelőtt a péksütemények Brangelinája, a cronut.

Supercharge your Rainbow Iced Latte with Dragonfruit for the month of Pride! #LGBTpride ****

Una publicación compartida de The Good Sort (@thegoodsort) el

A londoni székhelyű táplálkozási és holisztikus személyi edző, Ondrej Matej szerint a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag lilásrózsaszín, sárga és kék színekben pompázó fotogén ital a látszat ellenére nem feltétlenül egészséges, pedig van benne pitaja (sárkány vagy kaktuszgyümölcs), mandulatej és kurkuma.

“Ha fogyni szeretnénk, vagy meg akarjuk tartani az egészséges testsúlyt, akkor ne igyunk belőle túl sokat vagy túl gyakran. Leginkább azért, mert a mandulatej gyakran cukrot vagy egyéb édesítőszereket tartalmaz” – állítja a szakember, akinek a többi összetevővel nincsen problémája, a tanulmányok szerint a kék alga antioxidánsokban és gyulladásgátlókban gazdag, de fantasztikus fűszer a kurkuma is, ami segíthet megelőzni a rák kialakulását, hatásos az ízületi fájdalmakra és depresszió ellen is ajánlják.

“A Rainbow Latte elsősorban az algák miatt jó a másnaposságra, mivel azok felszívják az alkohol metabolizmusából származó toxinokat a szervezetből” – mondja a májregeneráló italról Ondrej, aki ebből a három összetevőből dobná össze a saját egészséges italát: Chlorella alga, kakaó és kókuszvíz. “A friss thai kókuszdió vize hidratáló hatású és nagyon finom! A friss kókuszdió húsa nincs feldolgozva, ezért könnyebben emészthető, mint a kókusztej” – magyarázza Ondrej a másnaposok 8 dolláros (kb 2000 forint) italáról, ami vitathatatlanul egészségesebb, mint a Starbucks unikornisos frappuccinója.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek