Gasztro

Itt a kukoricaszezon, készítsünk ropogós kukoricatócsnit!

Hogy ne csak a főtt kukoricáról szóljon a kukoricaszezon.

 Imádjuk a főtt kukoricát, de ha már itt a kukoricaszezon, használjuk ki még több kukoricás recepttel! Ilyenkor még a tócsniba is érdemes kukoricát tenni – mutatjuk, hogyan.

Kukoricatócsni

Itt a kukoricaszezon, készítsünk ropogós kukoricatócsnit!

Hozzávalók:

15 darabhoz

  • másfél csésze liszt
  • 2 ek. kukoricaliszt
  • 1 ek. cukor
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 tk. só
  • fél tk. cayenne bors
  • 3 csészényi friss kukoricaszem
  • fél jalapeno paprika, felaprítva (elhagyható)
  • 2 ek. friss snidling
  • fél csésze tej
  • 2 tojás
  • fél csésze növényi olaj

Elkészítés:

  1. Keverd össze a száraz hozzávalókat: a liszteket, a cukrot, a sütőport, a sót és a borsot.
  2. Add a zöldségeket – a kukoricát, a snidlinget és ha használsz, a paprikát – a száraz hozzávalókhoz. Egy spatulával keverd őket alaposan össze.
  3. A tojásokat a tej hozzáadásával verd fel, majd öntsd a száraz hozzávalókra, és keverd el jól.
  4. Hevítsd fel az olajat, és egyszerre 4 tócsnit süss ki rajta. 2-3 percig hagyd sülni az egyik, majd 1-2 percig a tócsni másik oldalát.
  5. A kész tócsnikat tedd papírtörlőre, hogy lecsepegjen róluk az olaj. Fogyaszd azonnal, melegen, vagy vidd ki magaddal a strandra! Jó étvágyat hozzá! 

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top