Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszt! Melyik konzerv őszibarackbefőtt az, amelyikkel nem rontjuk el a sütinket?

Kicsit még talán megelőzve a nagyik felől érkező gyümölcsáradatot, teszteltünk 10 különböző őszibarackbefőttet.

A válogatás során fontos szempont volt, hogy kizárólag konzervek jöhettek szóba, ezeknél elvégre nem látjuk, hogy mit rejt a fémkoporsó. Kicsit szomorú, hogy mindössze 3 darabot szereltek nyitófüllel, így a többihez a konzervnyitó vagy a pajszer megléte igencsak fontos.

ÉTTEREMBE MENNÉL? RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT! >>> 

Ezek mindegyike hámozott és felezett barack, azaz sok dolgunk nincsen vele, mondhatni teljesen használatkész állapotban úsznak a cukros szirupban. Felemelő érzés, hogy kinyitás nélkül ezek 2-3 évig gond nélkül elállnak, azaz némi tartósítószer lakozhat bennük.

Helcom

Színre inkább mondanák rá, hogy sárgabarack. Érdekes sárga árnyalatban pislog ránk, ahogy úszik a fél liter cukros szirupban. Illatra tisztességes barack, semmi konzerves beütést nem tapasztalni nála. Állagra, mint egy rendesen beáztatott gyümölcs, szinte azonnal elmállik az ember szájában, ami picit fura. A cukros vonal végig ott dolgozik a hátterében, bőven jut a cukorból. Ízre annyira nem erős már, mint illatra, de amúgy nem vészes. Kár, hogy olyan pépes azonnal, mivel így a rostosbarack-élményről álmodni sincs esélyünk.

Adatok: 470 gramm, felezett, hámozott, 339 Ft

VAJTESZT: AZ EGYIK TEAVAJ KIMAGASLIK A MEZŐNYBŐL! >>> 
Pavlides

Színre ez a remek termék tökéletesen hozza az őszibaracktól elvártat. Illatra kicsit megijed, és csak sejtelmesen érzékelteti magát. Kóstolva aztán még jobban berezel, mivel ízre még kevésbé barackos. Állagra egészen kemény, hiába mondják, hogy hámozott, mintha egy kevéske héj mégis maradt volna rajta. Cukor ebben is van rendesen, sőt majdnem erősebb, mint a barack aromája.

Adatok: 470 gramm, felezett, hámozott, 389 Ft

Giana

7,3 gramm cukor van csupán minden 100 grammjában, ami azért érdekes, mert ez az átlagnak pont a fele. Színe alapján leginkább mintha citrom lenne, annyira nem hozza a barackos beütést. Az illata inkább indul az ananász felé, mint a barack irányába. A cukrossága valóban szolidabb, de az íze olyan dohos konzervaromát hoz, hogy az ember azonnal kijózanodik tőle. Van egy megmagyarázhatatlan íze, ami talán jöhet valamilyen édesítőtől, vagy egyszerűen csak rossz az egész.

Adatok: 210 gramm, felezett, hámozott, 345 Ft

ALKOHOLMENTES CITROMOS SÖRÖKET TESZTELTÜNK, ÍME A GYŐZTES! >>> 
Penny

Látványa alapján van jogunk bizakodni, mivel egy érett, szép barackot látunk a konzerv belsejében miután kinyitjuk. A kirobbanó illatfelhőben megtaláljuk a barackot, mégpedig egészen meggyőző lendülettel. Kóstolva marad a gyümölcs karakteres íze, annyi kiegészítéssel, hogy állaga picit keményebb, ami azért jó, mert érezzük, hogy kissé rostos gyümölcsöt majszolunk. Édessége már-már erős, ami a szirupnak is köszönhető.

Adatok: 480 gramm, felezett, hámozott, 459 Ft

Freshona 

A gyümölcs kicsit fakóbb, kicsit még napozhatott volna a fán. Illata alapján sem túl harsány, de kóstolva sem kapunk sokkal fényesebb képet róla. Minden téren visszafogott, de az állaga egy picit javítja a helyzetét, mivel ebben is megvan a rostos hatás. A cukor itt is lehetne egy kanállal kevesebb, mert a félénk barackot hajlamos elnyomni a tömény édesség.

Adatok: 480 gramm, felezett, hámozott, 399 Ft

TESZT! A DOBOZOS CSOKIFAGYIK KÖZÖTT EGY MINDENMENTESÉ AZ EZÜST! >>> 
Hamé

Ismerősen cseng a neve, de leginkább talán a pástétomfronton találkoznak vele a gyanútlan vásárlók. Kibontás után egy tökéletes árnyalatban ragyogó barackot találunk, amiből tiszta, gyümölcshöz hű illat árad kifelé. Kóstolva tovább szárnyal, mivel ízre is hibátlan. Állagra nem pépes, de nem is kemény, szóval a nyerő középutat járja ilyen téren. A cukros szirup nem árnyékolja be, nem tudja elnyomni az ízét.

Enyhén cukrozott, ami 14,3 gramm.

Adatok: 240 gramm, felezett, hámozott, 339 Ft

Fruppy

Nyitás után kicsit félni kezdünk, mert a barack színe nem az igazi. Kissé fakó árnyalatban tündököl, ami sok jót előre nem sejtet. Az illatát leginkább hiába keressük, mert nemes egyszerűséggel szagtalan. Kóstolva megoldódik a rejtély, mivel érezzük, hogy kifejezetten kemény a gyümölcshús. Éretlennek tűnik, ezt talán ideje korán verték le a fáról sajnos.

Adatok: 450 gramm, felezett, hámozott, 339 Ft

A LEGDRÁGÁBB VOLT A LEGPOCSÉKABB! HAMBURGEREKET KÓSTOLTUNK A SZIGETEN >>> 
SweetValley

Meglepő, de semmit nem érzünk, ha felnyitjuk a bádogfedelet. Semmi gyümölcs, teljesen üres az egész. Kóstolás után sem leszünk különösebben gazdagabbak barackos élménnyel, mivel íze sincsen. Állagra egészen kemény, majdnem már ropog az ember szájában. Sziruppal szerencsére nem akarták megfejelni a lehetetlen, így nem lett agyoncukrozva legalább.

Adatok: 465 gramm, felezett, hámozott, 459 Ft

Excelsior

Nem a legdizájnosabb címkét kapta, de konzervektől semmi ilyet nem illendő várni. Felfeszítés után egy biztató színű gyümölcsöt és meglepően tiszta barackos aromát érzünk. A kóstolás tovább erősíti az előzőket, mivel ízre is teljesen rendben van. Állagra picit puhább, de még bőven van benne tartás, nem olvad szét vízként a szánkban. Az édes szirup nem tolakodik, csak néha érezzük a hatását.

Adatok: 470 gramm, felezett, hámozott, 419 Ft

BOLTI MEGGYSZÖRPÖKET TESZTELTÜNK, MUTATJUK, MELYIKET ÉRDEMES MEGVENNI! >>> 
Zorbas

Görögös csengése van a nevének, de amúgy ez semmit nem befolyásol. Felpattintás után látunk egy egészséges felezett barackot, aminek illatában mintha érezni lehetne egyéb gyümölcsöt is. Kóstolva is nyitva marad ez a kérdés, mintha picit citromra hajazó aroma került volna bele. Az édes barackélmény elmarad, kicsit savanykás hatást kelt. Állagra pedig kifejezetten kemény.

Adatok: 470 gramm, felezett, hámozott, 399 Ft

FAGYITESZT BUDAPESTEN: GELARTO ROSA, LEVENDULA, FRAGOLA VAGY DAUBNER? >>> 
Ítélet

Kijelenthető, hogy a kedves nagymamáknak idén sem kell rettegniük, a titkos-szuper- tökéletes befőttrecept idén sem szivárgott ki. A tíz lelket számláló mezőnyből most a Fruppy, a SweetValley és a Giana azon trió, amit kerülnünk kell. 

A heti teszt egyértelmű győztese a Hamé befőttje, ami minden szempont alapján meggyőzően szerepelt, nem igazán hagyott kérdőjelet maga után. A Penny sajátja is meggyőző teljesítményt nyújtott, de még az Excelsior is bekerült az ajánlott kategóriába. A maradék pár versenyző az „is-is” szekciót erősíti, nagyon azokkal nem baltázzuk el a desszertünket, de csodát se szabad várni tőlük.

Toplista:

1. Hamé
2. Penny
3. Excelsior
4. Pavlides
5. Freshona
6. Helcom
7. Zorbas
8. Fruppy
9. SweetValley
10. Giana

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss