A rovat kizárólagos támogatója

Az ország egyik legszebb kirándulóhelyére is épül stadion. Egy csodálatos betonteknő és a hatalmas parkoló teszi még szebbé a Szalajka-völgyet. Köszönet Orbán Viktornak és Mészáros Lőrincnek.

Elkezdett megépülni a lovas stadion az ország egyik legkedveltebb és legszebb kirándulóhelyének bejáratában, sokan meglepődnek majd a épülő betonkolosszus láttán – írja az Index. A lap olvasójától kapott kép szerint egy háromfalú betonteknő épül a Szalajka-völgy bejáratánál. 6 ezer fős stadion lesz, hozzá illő léptékű parkolóval, így jó nagy területen ki kellett irtani a fákat és az egyéb növényzetet, hogy az egészet lebetonozzák.

Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad fejlesztésének költségeit eredetileg 4,6 milliárdra becsülték, de a vállalat végül 6,2 milliárd forintért szerződött Mészáros Lőrinc cégével, a Mészáros és Mészáros Kft.-vel, illetve az Euro Campus Kft.-vel a feladat elvégzésére. Az első ütemben épülő fedett lovarda kapcsán ifjabb Bozsik József, a fogathajtók szövetségi kapitánya súlyos kritikákat fogalmazott meg, amiért Czerván György államtitkár rendesen kiosztotta és meg is fenyegette, majd láss csodát, Bozsik nem folytathatta szövetségi kapitányként, és az utánpótlást is elvették tőle. Az egykori szövetségi kapitány szerint a 3,38 milliárdból épülő, 6000 férőhelyes lovas stadiont sem volt szerencsés a nehezen megközelíthető és kis lélekszámú településre tenni, sokkal jobb helye lett volna például Kecskeméten.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás