Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hideg avokádóleves

default user icon
MME
15 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 3 db avokádó
  • 2 db lime
  • 1 db salátauborka
  • 1 fej hagyma
  • 1 csokor koriander
  • 5 dl hús- vagy zöldségleves-alaplé (kockából)
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors

Elkészítés

  1. Az avokádókat félbevágjuk, és kiemeljük a magjukat. A héjból kivájt húsukat durvára daraboljuk és azonnal megöntözzük a félbevágott lime-ok levével, hogy ne barnuljanak meg. Az uborkát meghámozzuk, hosszában félbevágjuk és a magos rész eltávolítása után felkockázzuk. A megtisztított hagymát finomra aprítjuk. A koriandert leöblítjük és lecsipkedjük a leveleit.
  2. Az előkészített zöldségeket és néhány levél kivételével a koriander turmixgépben pürésítjük, majd simára keverjük az alaplével. Megsózzuk, megborsozzuk, és a hűtőben pihentetjük legalább 2 órát. A félretett korianderlevéllel díszítve kínáljuk.

ISTENI AVOKÁDÓKRÉMEK >>> 

MINDEN, AMIT TUDNI AKARSZ AZ AVOKÁDÓRÓL >>> 

Megjegyzés

Bazsalikommal is elkészítheted, ha nem kedveled a koriander ízét.
Fokhagymás pirítós illik hozzá. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss