Könnyen, gyorsan, olcsón - így is lehet sütni-főzni.

Eddi konyhája

Balzsamecetes, bazsalikomos paradicsomsaláta

Ha unod az uncsi salátákat, próbáld ki ezt!

2017. augusztus 18. - Eddi konyhája

p1013283.JPG

Nagyon szeretem a paradicsomot, és mint tudjuk, nagyon egészséges is. Ilyenkor, nyáron félre lehet tolni a konzervparadicsomokat, és frisset kell használni! Van élet a lecsón túl is, használjuk sokoldalúan, például egy finom salátához.

Nálam most különösen sok paradicsom halmozódott fel, ráadásul édes bioparadicsomok. Kiválogattam a legszebbeket, és összedobtam egy könnyű salátát, ami attól lett mégis különleges, hogy nem szokványos ízesítőket használtam.

Hozzávalók (2 személyre):

- 4 paradicsom

- 1 szál újhagyma

- 2 ek. extra szűz olívaolaj

- 1 ek. balzsamecet

- 4-5 db. kapribogyó

- 1 csipet cukor

- só, bors (ízlés szerint)

- pár friss bazsalikomlevél

p1013279.JPG

Elkészítés:

A paradicsomokat mossuk meg, és vágjuk egyforma darabokra, majd tegyük egy tálba. Ha túl sok mag van bennük, érdemes kivágni. Egy másik tálban keverjük jól el a balzsamecetet az olívaolajjal, sóval, borssal és cukorral. Aprítsuk egészen apróra az újhagymát és a kapribogyókat, majd adjuk ezeket is az öntethez. Végül öntsük rá a paradicsomra, óvatosan forgassuk össze és tépkedjünk hozzá friss bazsalikomot is.

p1013280.JPG

Fogyasztás előtt fél órával hagyjuk összeérni az ízeket a hűtőben, tálaláskor tehetünk még rá díszítésképpen friss bazsalikomlevelet.

Ehetjük húsok mellé salátaként vagy köretként, de remek előétel is lehet fokhagymás pirítóssal. Próbáljátok ki!

Paradicsomra fel! :)

 

süti beállítások módosítása