Brassói aprópecsenye

Apró kockákra vagy csíkokra vágjuk a füstölt szalonnát, és nagy serpenyőben ropogósra pirítjuk.

Hozzárakjuk a meghámozott, felkockázott vöröshagymát, és kevergetve üvegesre sütjük. Ekkor hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és még fél percig pirítjuk.

Rárakjuk a csíkokra felvágott sertéshúst, nagy lángon körbesütjük. Keverünk hozzá egy-két evőkanálnyi sűrített paradicsomot, egy percig pirítjuk, utána mérsékeljük a hőfokot, öntünk hozzá fél deci vizet, és puhára pároljuk a húst, közben sózzuk és borsozzuk. Időnként megkeverjük, és ha szükséges, pici vizet öntünk alá. A végére el kell fogynia az alatta lévő folyadéknak (zsírjára sütjük).

Meghámozzuk a burgonyát, vékony csíkokra felvágjuk. Hideg vízbe rakjuk, szórunk rá egy kis sót, felforraljuk, egy perc múlva kiszedjük, lecsöpögtetjük, papírtörlőn leszárítjuk. Végül bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Lazán összeforgatjuk a fokhagymás raguval. Salátát vagy friss zöldségeket adunk mellé.

 

kaloria 690 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.