Saját Otthon Projekt

A tejszín tökéletes összhangja a leveles tésztával

A tejszín tökéletes összhangja a leveles tésztával

2017. 08. 26. Schulz Veronika

Délután egy kis sós nassolni valóra vágytam, úgyhogy feltéptem a hűtőajtót és körülnéztem, milyen lehetőségeim vannak. Most visszatértem a kedvencemhez, úgy döntöttem, hogy valami finom, sós harapnivalót dobok össze. Találtam egy leveles tésztát, úgyhogy ezt első jelnek tekintettem, az alap már meg is van. 

Mint mindig, most is előkerült- egyszerűen nem tudok már lemondani róla- a feketeerdei sonka. 

Paradicsomszósz nem volt itthon, úgyhogy a tejszínes változat mellett döntöttem. Innentől kezdve már csak úgy ad-hoc jelleggel szedegettem össze a további hozzávalót. 

Nem túlzok, 30 perccel később már kész is volt a gőzölgő finomság. Azt hiszem, ez a dicséret pontosan bizonyítja, hogy a férfi szívéhez a gyomrán át:
"Baby, még sosem ettem ilyen isteni leveles tésztát" -Hozzáteszem, imád mindent, amiben benne van a leveles tészta. :)

dscn4820_fotor.jpg

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta
6 szelet feketeerdei sonka
1 kis pohár tejföl
körülbelül 1 dl tejszín
füstölt sajt, reszelve, ízlés szerint
só, bors, petrezselyemzöld, tárkony (ezek természetesen módosíthatóak. :) )
6-8 szem olívabogyó

Előkerült a muffinsütő-forma, mindegyiket vékonyan megkentem olajjal. A leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtottam, körülbelül 5 mm vékonyra. A tésztalapot 12  részre vágtam, majd a tésztalapokat a sütőformába helyeztem egyesével. A sonkát hosszában félbevágtam, majd mindegyik tésztára kör alakban ráhelyeztem. A sonkát óvatosan odanyomkodtam a sütőforma oldalára. Ezután a többi hozzávalót az olívabogyó kivételével összekevertem, majd a muffin formákat egyesével megtöltöttem a tejszínes masszával. Mindegyik tetejére tettem 1-1 félbevágott olívabogyót, tetejüket megszórtam reszelt sajttal és már ment is az egész a 180 fokra előmelegített sütőbe.

Nagyjából 10-12 perc alatt aranybarnára sült. Tálalás előtt érdemes vele körülbelül 10 percet várni, mert akkor sokkal könnyebben kiszedhető, anélkül, hogy szétesne. Próbáljátok ki bátran, tényleg nagyon hamar elkészül, egyáltalán nem bonyolult, de amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. :)

Boldog, jó étvágyat hozzá!

dscn4820_fotor.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr5512781244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása