A legfinomabb ételek a minőségi alapanyagoknál kezdődnek

Szeretem a pulykát

Pulykagolyó paprikaszószban sült gnocchival

2017. augusztus 27. - Szeretem a pulykát

pulykagolyo_paprikas_szoszban.jpg
Hozzávalók 2-3 személyre


1 csomag félkész gnocchi (50 dkg)
1 kápia vagy pritaminpaprika
3 dl tejszín

a pulykagolyóhoz:
50 dkg darált pulykahús
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
4 evőkanál zabpehely
1 evőkanál majoránna
pár szál petrzselyemzöld apróra vágva

őrölt bors

a sütéshez:
olaj

továbbá:
20 dkg sajt

A gnocchit a csomagoláson lévő utasítás szerint kifőzzük, leszűrjük, félretesszük.
A megmosott paprika magházát kivesszük, a húsukat felaprítjuk, az olajon pár perc alatt megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, majd a tejszínt is hozzáöntve pár percig főzzük.
A hús hozzávalóit összekeverjük, vizes kézzel gombócokat készítünk belőle, amit forró olajban pár perc alatt kisütünk, kiszedjük, félretesszük.
A gnocchit tűzálló tálba tesszük, felöntjük a paprikás szósszal, elkeverjük, tetejére szedjük a húsgombócokat, megszórjuk a reszelt sajttal és 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt meg nem olvad. Melegen, tetszőleges salátával tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://szeretemapulykat.blog.hu/api/trackback/id/tr3212764202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása