Írd be, mit keresel:

Jön a vega burger a Mekiben?

Nyilvánvaló, hogy a nagy gyorséttermi láncoknak is reagálniuk kell az egyre népszerűbb étkezési szokásokra, és az egészségtudatosság jegyében történnek is változások. Gluténmentes buci már van, de a vegáknak még mindig szegényes a kínálat – legalábbis nálunk.

Cookta - 2017.09.05.
Jön a vega burger a Mekiben?

Bár a Meki kínálata folyamatosan bővül, megújul és szezonálisan is változik, sikerüket és forgalmukat vitathatatlanul a klasszikus hamburgernek és sült krumplinak köszönhetik. A valamikor csak marhahúspogácsával induló gyorsétterem – az idők szavát hallva – halas és csirkehúsos szendvicseket is felvett a repertoárba, a húsmentesen táplálkozók többnyire ma is elkerülik a láncot, a szegényes vegakínálat miatt.

Az utóbbi években azonban a vegetáriánus és vegán étkezési trendek terjedésének köszönhetően több országban is megjelentek a Meki csak növényi alapanyagból készülő szendvicsei, ráadásul különböző változatokban: 

  • Olaszországban cukkinis-padlizsános és sült paprikás pogácsa kerül a McVeggie-be,
  • Németországban quinoából készül a Veggieburger,
  • Norvégiában fűszeres babburger gazdagítja a Veggie McSpice szendvicset, és többféle wrap is van,
  • és hamarosan Franciaországban is újítanak egy vega burgerrel, a Grand Veggie-vel.

Rendben, sült krumplit és salátát, bundás sajtfalatokat ehetnek nálunk is a vegák, de talán ennél bővebb kínálatra is igény lenne…

Szerintetek nálunk is itt lenne az ideje egy mekis vegaszendvicsnek?

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.