Nyilvánvaló, hogy a nagy gyorséttermi láncoknak is reagálniuk kell az egyre népszerűbb étkezési szokásokra, és az egészségtudatosság jegyében történnek is változások. Gluténmentes buci már van, de a vegáknak még mindig szegényes a kínálat – legalábbis nálunk.
Bár a Meki kínálata folyamatosan bővül, megújul és szezonálisan is változik, sikerüket és forgalmukat vitathatatlanul a klasszikus hamburgernek és sült krumplinak köszönhetik. A valamikor csak marhahúspogácsával induló gyorsétterem – az idők szavát hallva – halas és csirkehúsos szendvicseket is felvett a repertoárba, a húsmentesen táplálkozók többnyire ma is elkerülik a láncot, a szegényes vegakínálat miatt.
Az utóbbi években azonban a vegetáriánus és vegán étkezési trendek terjedésének köszönhetően több országban is megjelentek a Meki csak növényi alapanyagból készülő szendvicsei, ráadásul különböző változatokban:
Rendben, sült krumplit és salátát, bundás sajtfalatokat ehetnek nálunk is a vegák, de talán ennél bővebb kínálatra is igény lenne…
Szerintetek nálunk is itt lenne az ideje egy mekis vegaszendvicsnek?