Citromos vajas csirke - kezdőknek is
Igazi, laktató vacsoraötlet.
Krémes citromos vajas csirke
Összetevők:
- 6 db csontos-bőrös csirkecomb
- 1 kávéskanál pirospaprika
- Só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- 3 evőkanál vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 bögre tejföl
- 1/4 bögre parmezán
- 1 db citrom leve
- 2 bögre bébispenót
- 1-2 dl húsleves alaplé
Elkészítés:
1. Sózd, borsozd, paprikázd be a csirkecombokat. Egy nagyobb tűzálló serpenyőben közepes hőfokon olvassz meg 2 evőkanál vajat. Pakold a combokat a serpenyőbe és hagyd, hogy mindkét oldaluk szép aranybarnára piruljon. Amikor ezzel megvagy, tedd félre a csirkéket (ha túl sok a kiolvadt zsír, azt is öntsd hozzá).
2. A serpenyőben olvaszd meg a maradék vajat. Add hozzá a három gerezd apróra vágott fokhagymát és keverd 1-2 percig alacsony hőfokon, vigyázz nehogy odaégjen. Ezután öntsd fel a húsalaplével. Most jöhet bele a tejföl, a parmezán, a citromlé és a kakukkfű is. A készülő szószt forrald fel, majd vedd alacsonyra a hőfokot és add hozzá a spenótot. Közben melegítsd elő a sütőt.
3. Ha a spenótlevelek összementek és kiadták magukból a felesleges levet, rakd vissza a csirkecombokat a serpenyőbe a szószra. Végül tedd 200 fokos sütőbe húsz percig és tálald még azon melegében.