Egyéb kategória

Igazából instant kaja: tortellini másképp, gyors és kiadós levesnek

Az instant ételeket nem nagyon szeretjük, de azért van néhány készen kapható, gyakorlatilag percek alatt komplett fogássá alakítható alapanyag, aminek nem tudunk ellenállni: ilyen a tortellini is, aminek a házi változatának biztos nem állnánk neki.

vous - 2017.09.14.
Igazából instant kaja: tortellini másképp, gyors és kiadós levesnek

A tortellinit – ahogy a legtöbb olasz tésztafélét – általában magában, szósszal összeforgatva fogyasztja mindenki, pedig kiadósabb és melengetőbb, ízletesebb levesnek elkészítve. Igazi villámfogás, ha van maradék, már kiürült húslevesünk, de egy gyors zöldséglevest is könnyedén tartalmas egytálétellé varázsolhatunk vele.

A hűvösebb, őszi napokon pedig kimondottan jólesik egy tál forró leves, amit a hűtő vagy a fagyasztó kínálata szerint tetszőlegesen variálhatunk.

Mi most egy gombás-paradicsomos változatot hoztunk mediterrán ízvilággal, de készülhet 

  • fagyasztott zöldborsóból, bármilyen zöldségkeverékből is a leves, ha éppen sietős a dolgunk
  • akár konzerv babbal, kukoricával is dolgozhatunk
  • friss zöldségből szinte bármi mehet bele

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.