Imádom a kókuszos süteményeket, a legnagyobb kedvenc egyértelműen a puha, krémes Raffaello-szelet. Az eredeti változat azonban tele van szénhidráttal, így hát kísérletezni kezdtem, miként készíthetjük el diétás változatát a legfinomabban. Az én változatomban nincs cukor, liszt, így az egy szeletre jutó szénhidrátmennyiség töredéke a klasszikus kókuszos édességnek.
Elsőként készítsünk puha piskótát liszt nélkül. Használjunk mandulalisztet és kókuszlisztet, amit házilag is előállíthatunk kókuszreszelék illetve mandula finomra darálásával.
6 tojás, 3 púpozott evőkanál mandulaliszt, 3 púpozott evőkanál kókuszliszt, 2 evőkanál xilit (de persze más édesítővel is működik), egy késhegynyi sütőpor és 8 evőkanál víz - ez kell a piskótatésztánkhoz. Kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját az édesítővel habosra keverjük, majd a kettőt óvatosan összekeverjük. Hozzáadjuk a mandulalisztet, a kókuszlisztet, a sütőport és a vizet, újból összekeverjük, vigyázva arra, hogy a hab ne törjön össze. Kivajazott tepsibe öntjük és tűpróbáig sütjük.
Másik lehetséges megoldás, hogy a tésztát három részben sütöd ki, így három vékonyabb piskótád lesz. (Én így csináltam, mert még az életben nem sikerült egyformán háromba vágnom úgy, hogy ne szakadt volna el, de ez az én ügyetlenségem.) Tegyük félre és várjuk meg amíg kihűl, addig készítsük el a krémet!
Két zacskó nyírfacukros főzés nélküli pudingból habverő segítségével krémet készítettem, hozzátettem még két evőkanál kókuszlisztet és csomómentesre kevertem. Ha kihűlt a piskótánk, óvatosan vágjuk szélességében ketté vagy három darabbá, attól függően, hogy milyen vastagra sikerült sütnünk. Ha azt a megoldást választottad, hogy egy tésztából három piskótalapot sütsz, akkor ezzel már nem kell bajlódnod.
Rétegezzük a piskótákat, a rétegek közé kenjünk egy-egy adagot a vaníliás krémből. Az utolsó piskótaréteg tetejére szórjunk kókuszreszeléket és por állagú édesítőszert. Ha maradt még a krémünkből, töltsük habzsákba és díszítsük ki vele a torta szélét!
Vigyázat, garantáltan rákattansz!
Eszti
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.