Hirdetés

Chrome-ot használsz? A Google-nek jó híre van



|

A januárban érkező 64-es verzióval kezdődően többé a videók és a reklámok sem indulhatnak el maguktól hanggal együtt.

Hirdetés

A modern webes trendeket nem csak a letisztultság és a gördülékenység jellemzi, sajnos akadnak dühítő elemek is: mint az automatikusan lejátszódó videók, amelyek hanggal együtt indulnak el, akkor is, ha ezt nem akarjuk vagy nem számítunk ilyesmire. 

Hirdetés

Ez gond lehet például egy munkahelyen is, ha valaki egy kis szünetet tart, és a hangok egyből arról árulkodnak, hogy valami mással foglalkozik. Tény, hogy a szünetek segítenek megtartani a koncentrációt és a produktivitást, azonban az előbb vázolt helyzeteket egyre többen elsővilágbeli problémának tartják. 

A Google pedig segíteni szeretne. 

Éppen ezért a januárban érkező legközelebbi nagy Chrome-frissítés, amely a böngészőnek a 64-es verzióját hozza el, ilyen téren is újít

Az automatikusan lejátszódó videók és reklámok ettől a verziótól kezdve többé nem játszhatnak le hangot a hangszórón vagy a fülhallgatón keresztül (maguktól). 

Az automatikus lejátszás igazából akkor lesz engedélyezve a Chrome 64-ben, ha a médiaanyag nem akar hangot lejátszani vagy a felhasználó már jelezte az érdeklődését. A böngésző és a tartalmak így tiszteletben tartják majd a felhasználó igényeit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.