Borítókép: Ez a 6 éves kisfiú élete első 5K-ját azért futotta, mert imádja az állatokat

Ez a 6 éves kisfiú élete első 5K-ját azért futotta, mert imádja az állatokat

Forrás: runnersworld.com
Ráadásul legnagyobb példaképe, Mo Farah inspirálta.

Sosem lehet elég korán elkezdeni a futást. Így volt ezzel Frank, a 6 éves, állatszerető kisfiú is, aki 12 és fél kört futott egy angliai futópályán. Azért döntött a futás mellett, mert kedvenc sportolója, Mo Farah is részt vett az idei atlétikai világbajnokságon.

„Azért döntöttem úgy, hogy én is ennyit futok, mert láttam Mo Farah-t és én is ki akartam próbálni. Ráadásul szeretem az állatokat, ezért egy menhelynek is tudtam így adományokat szerezni.”
mondta Frank.

Nem ez az első alkalom, amikor a Cheltenham állatmenhelynek gyűjtött pénzt a kisfiú. Frank saját maga termesztett nekik zöldségeket, ráadásul megmászta Dél-Wales legmagasabb pontját, a Pen y Fan-t is, hogy segíthessen a menhely gondozottjainak.

„Tényleg imádom az állatokat.” kutyáinkat Burnónak és Arnoldnak hívják, van három bébihalunk, két felnőtt, és egy Poppy nevű hörcsögünk is, akit a menhelyről hoztunk el."
mondta Frank, 5 hal, 2 kutya és egy hörcsög gazdája.

A fiatal futó legújabb célja, hogy egy adománygyűjtő oldalon (JustGiving) szerezzen élelmet a menhely lakóinak.

Frank szülei elmondták, hogy hihetetlenül büszkék a fiukra, aki ráadásul nem is sétált bele a távba és 38:24-es időeredménnyel végzett.

Jöhet még egy kis motiváció?