Egyéb kategória

Ne rutinból burgerezzetek: hambi és sült krumpli sütőben sütve, egészségesen

A hamburger és a sült krumpli népszerűsége töretlen, de otthon ritkán állunk neki, mondván, úgysem lesz tökéletes, macerás az elkészítése. A jó hír, hogy ez nem igaz, olyan receptet mutatunk, aminek elkészítéséhez semmilyen konyhai rutin sem szükséges. 

vous - 2017.10.19.
Ne rutinból burgerezzetek: hambi és sült krumpli sütőben sütve, egészségesen

A szaftos húspogácsa és a fűszeres sült krumpli párosa tényleg tökéletes, szerintünk buci sem kell hozzá, inkább egy jó saláta, persze ha street foodként esszük, akkor segítség a buci, ami könnyebben fogyaszthatóvá és laktatóbbá teszi, de a házi változatnál nem hiányzik a felesleges szénhidrát. Ha sütőben sütjük, akkor nagyon könnyű a dolgunk, kezdőknek is sikerélményt adhat, ráadásul kevés zsiradékkal készül az étel, nem kell több irányban figyelnünk, mi mikor sül meg, megég-e: egyszerűen mindent bepakolunk egy tepsibe, majd irány a sütő.

Klasszikus? Vegán? Gourmet? 3 kihagyhatatlan hamburgerrecept egy helyen! Cookta

Van élet a Mekin túl! – Három hamburgerező, amelyet érdemes kipróbálni

Tegyük a szívünkre a kezünket, és valljuk be őszintén, szeretünk enni, és szeretjük a finom, olykor kimondottan nem fogyókúrás kajákat. Nagy kedvencem a hamburger, de még véletlenül sem a népszerű gyorsétteremláncok kínálatára gondolok. Nem megyek bele, mi a különbség az igazi hamburger és ezek közt a hamburgernek jóindulattal sem nevezhető csúfságok között, inkább csak térképet adok a hamburgermennyországhoz!

Az autentikusnak tartott burgerekbe elvileg a són és a borson kívül semmi más nem kerül, mi azért ajánlunk egy kis tojást, tejbe áztatott zsemlét is, hogy biztosan ne essen szét a húspogácsa, illetve némi fűszerezés és reszelt sajt teszi ellenállhatatlanná ezeket a sült labdacsokat.

A hús és a fűszerezés szabadon variálható! A krumplit is érdemes egy kicsit ízesíteni, egyrészt finomabb, másrészt az olajos-citromos páctól egyfajta ropogós réteg alakul ki sülés közben a felszínén, miközben belül krémesre, puhára sül a húsa.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek