Írd be, mit keresel:

Húsmentes bacon – vegán változat kókuszpehelyből, füstösen, ropogósan

Attól, hogy valaki vega vagy vegán, esetleg diétázik vagy egészségtudatosabban étkezik, még nem kell feltétlenül lemondania a ropogósra sült füstös finomságról, ami ízében és állagában is nagyon hasonlít a baconre. Isteni krémlevesek vagy főzelék, de akár egy szendvics tetejére morzsolva is.

Cookta - 2023.10.19.
Húsmentes bacon – vegán változat kókuszpehelyből, füstösen, ropogósan

Leborulunk a vegán konyhatündérek kreativitása előtt: számtalan receptben csodálhatjuk meg, hogyan váltják ki a különféle állati alapanyagokat egészséges és tökéletesen működő növényi összetevőkre. Ez a vegán „bacon” például azért is őrülten jó megoldás, mert üvegbe zárva sokáig eltartható, és bármikor bevethető, ha szeretnénk egy kicsit feldobni a salátánkat, szendvicsünket vagy bármilyen sós fogást. Sőt, még magában is jó nassolnivaló!

Az alapja kókuszpehely, amit szójaszósszal és juharsziruppal, folyékony füsttel és füstölt paprikaporral kell egy serpenyőben megpirítani egészen kevéske zsiradékon. A folyékony füst és a füstölt paprika valószínűleg kevés háztartásban található meg a fűszerpolcon, de gourmet- vagy bioboltokban beszerezhető, de akár ki is váltható: ha valaki nem szívesen használ füstaromát, akkor kevés sörélesztővel is elérhető hasonló íz.

Kókuszból bacon – vegán változat

Hozzávalók:

  • 15 dkg kókuszpehely
  • kevés olaj vagy kókuszzsír
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 teáskanál folyékony füst – vagy sörélesztő
  • 1 evőkanál juharszirup – vagy méz
  • 1/2 teáskanál őrölt füstölt paprika – vagy édesnemes pirospaprika

Elkészítés: Kevés olajat vagy kókuszzsírt egy serpenyőben felforrósítunk, rádobjuk a kókuszpelyhet. Meglocsoljuk a szójaszósszal és a juharsziruppal, meghintjük a paprikával, és folyamatos kevergetés mellett kb. 10 perc alatt ropogósra megpirítjuk.

Ha kihűlt, jól záródó üvegbe vagy dobozba tesszük, így sokáig ropogós marad.

Forrás: Flickr.com

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.