Egy nagy tálba összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot és a sütőport, egy kisebb tálban pedig külön összekeverjük a tojást, a tejet és a vaníliaaromát, majd ezt a lisztes keverékhez adjuk. Összedolgozzuk, végül hozzáadjuk a joghurtot is. A tésztát kb. 30 percet pihentetjük, majd amerikai típusú palacsintákat sütünk belőle, a hagyományos módon.
A gyümölcsraguhoz az almát meghámozzuk, kockára vágjuk, ráfacsarjuk a citrom levét, és összekeverjük. Egy serpenyőbe tesszük a mézet, rádobjuk a feldarabolt almát, megszórjuk szegfűszeggel, cukorral, vaníliás cukorral és fahéjjal, majd kis lángon, néha megkeverve megpároljuk, Pár perc múlve emelünk a hőfokon, és kb. 5 perc alatt karamellizáljuk. Figyeljünk arra, hogy az alma nehogy túl puha legyen inkább kicsit roppanós maradjon!
A palacsintákat egymásra halmozzuk, majd a tetejére kanalazzuk az almaragut.