Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mogyoróhabos palacsinta vörösáfonyával

30 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1 db tojás
  • 3 dl tej
  • 1 ek kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 ek repceolaj
  • 4 csapott evőkanál cukor
  • 21,5 dkg liszt
  • A töltelékhez:
  • 3 dl tejszín
  • 3 ek mogyorókrém
  • 10 darab mogyorós bonbon
  • vörösáfonyalekvár
  • 1 csomag cukrozott aszalt vörösáfonya
  • 10 dkg mogyoró
  • pillecukor (a díszítéshez)

Elkészítés

  1. A tojást, a tejet, a kakaóport, a sütőport, az olajat, a cukrot és a lisztet robotgéppel csomómentesre keverjük, majd forró, enyhén olajozott serpenyőben kisütjük.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a mogyorókrémet. A bonbonokat  aprítógépben nagyobb darabokra törjük, majd ezt is hozzákeverjük a krémhez.
  3. A palacsintákat megkenjük először a lekvárral , majd egyenletesen rásimítjuk a krémet és megszórjuk az apróra vágott vörösáfonyával és a mogyoródarabokkal.

 A LEGFINOMABB MOGYORÓS DESSZERTEK >>> 

PALACSINTA ALAPRECEPT, AMIT MINDIG KERESTÉL >>> 

Megjegyzés

A kész palacsintát még inkább feldobhatjuk ha egy kevés olvasztott csokoládét csurgatunk rá díszítésképp és megszórjuk pillecukorral. - menicheva

Ezek is érdekelhetnek

Friss