Orbán harcba hív, hogy ne legyünk homo brüsszelicusok

BSZ 1106
2017.10.23. 16:49
Brüsszel, a brutális pénzügyi spekuláns és a globalizáció ellen hirdetett harcot október 23-i beszédében Orbán Viktor. A miniszterelnök alapvetően a jövő évi, sorsdöntőnek nevezett választásra akarta feltüzelni a szavazótáborát, és úgy sorosozott, hogy Soros György nevét egyszer sem ejtette ki.

Habár Orbán Viktor beszédét a Terror Házánál átitatta a megemlékezés az 56-os forradalomra, a miniszterelnök nem meglepő módon egy jól felépített választási kampánybeszédet tartott.

A miniszterelnök az 56-os értékekből kiindulva alapvetően Brüsszel, a bürokraták, a globalizáció és a pénzügyi spekulánsok birodalma ellen hirdetett harcot, és sorsdöntőnek nevezte a jövő évi választásokat, amelyeket persze szeretne megnyerni.

Orbán beszédének öt olyan mondanivalója volt, amely nem 56-ról szól, hanem sokkal inkább a mostani kampányról. Mint látni fogjuk, semmi újdonság nincs benne, sőt, megerősíti Orbán eddigi politikáját.

1. Minket soha nem értettek Brüsszelben

Tíz perc sem kellett, hogy a miniszterelnök eljusson az első brüsszelezésig. Szerinte a nyugatiak, "ha csodálták is az 1956-os magyar forradalmat, nem értették". Nem értették, miért harcolnak a magyarok olyan túlerővel szemben, amelye aligha győzhetnek le. "Nem értették, hogy azért küzdünk, mert a végsőkig ragaszkodunk a saját kultúránkhoz és életformánkhoz, és nem akarunk föloldódni senkinek az olvasztótégelyében" - fogalmazott a kormányfő.

"Bátor és harcos nemzet vagyunk, amely jól tudja, akit nem tisztelnek, azt megvetik" - mondta, kijelentve: "azért nem értenek bennünket Brüsszelben ma sem, mert már akkor sem értettek".

2. Homo brüsszelicusszá akarnak gyúrni bennünket

Ám ezzel nem ért véget Brüsszel ostorozása. A kormányfő szerint a kommunisták "homo szovjeticust" akartak faragni a magyarokból, és már-már azt lehetett hinni, hogy ez soha többet nem jöhet elő.

De Orbán Viktor szerint a kommunizmus után 30 évvel ismét van olyan világerő, amely a nemzeteket "egyszínűvé, egyállagúvá" akarja gyúrni. "Most újra veszély fenyegeti mindazt, amit a magyar élet rendjéről gondolunk."

Most elképedve látják, hogy "a globalizmus erői feszegetik az ajtót, és azon dolgoznak, hogy magyarok helyett homo brüsszelicusokká gyúrjanak bennünket".

3. Brutális pénzügyi spekuláns ejti foglyul Brüsszelt

Orbán szerint aa 20. században katonai birodalmak okozták a bajt, most "a globalizáció farvizén pénzügyi birodalmak emelkedtek fel". "Nincsenek határaik, de van világmédiájuk, és vannak tízezerszám megvásárolt embereik. Gyorsak, erősek és brutálisak" - tette hozzá.

Ez a pénzügyi spekuláns birodalom foglyul ejtette Brüsszelt, és jó néhány tagállamát.

Ez a pénzügyi spekuláns birodalom hozta Európa nyakára az újabb kori népvándorlást, a migránsok millióit, az új bevándorlók invázióját. "Ők dolgozták ki azt a tervet, amellyel Európát kevert földrésszé akarják alakítani" - mondta Orbán, aki a beszédében sem itt, sem máshol nem ejtette ki Soros György nevét.

Orbán szerint, "már csak mi állunk ellent", Közép-Európa maradt az egyetlen "migránsmentes övezet".

4. Harcolnunk kell, megállítani a népvándorlást

Orbán szerint ha magyar Magyarországot és európai Európát akarunk,

nem elég beszélnünk erről, harcolnunk is kell!

Orbán szerint a jövő évi olasz és magyar választás is sorsdöntő lesz, mert most dől el, hogy visszaveszik-e a népek az irányítást a gazdasági élettel összefonódott bürokratáktól, és megállítják-e a népvándorlást. Vissza kell hozni, a régi "multikulturalizmus előtti", szabad Európát.

5. Márciusban újra kezdjük

Orbán a beszéd végén jutott el a lényegig, és adta ki a feladatot a szavazótáborának. Szerinte a magyarok számára nincs lehetetlen. "A pénzügyi spekuláns tervét meg lehet lékelni" - mondja, de Soros György neve ekkor sem hangzott el.

Orbán szerint azonban nem szabad lebecsülni "a sötét oldal" erejét, a Fidesz a jövő évi választás esélyese, de a győzelemért meg kell harcolni, azt ki kell érdemelni:

Márciusban újra kezdjük, és áprilisban győzni fogunk!

- adta ki a feladatot a miniszterelnök, aki láthatóan végig azon dolgozott, hogy tűzben tartsa a szavazótáborát.

Borítókép: Barakonyi Szabolcs / Index