Ezeket a filmeket, ezen a héten vetítik először

Dupla szerető
L amant double 2017 Real Francois Ozon Marine Vacth Jeremie Renier. Collection Christophel © Mandarin films / FOZ
Vágólapra másolva!
Négy film, amit ezen a héten mutatnak be a mozikba. Mindegyik ígér valami különlegeset. A Dupla szerető például Francois Ozon, míg a Suburbicont George Clooney rendezte. Utóbbiban Julianne Moore, és Matt Damon is szerepel. Dzsungel című főszereplője Daniel Radcliffe, a Harry Potter filmek sztárja, de újabb rész érkezik a fűrész című filmekből is.l
Vágólapra másolva!

Dupla szerető

Forrás: AFP/Collection Christophel/Mandarin films /FOZ


A történet lényege: a fiatal Chloé pszichológushoz jár. Egy idő után vonzódni kezd a kedves és megnyerő férfihoz. A lány és a férfi egymásba szeret, és összeköltöznek. Chloé azonban hamarosan rájön, hogy a szeretője titkol előle valamit. Lassan kiderül, hogy semmi sem az, aminek látszik. A francia-belga film Francois Ozon forgatókönyve alapján készült, és ő maga is rendezte.

Dzsungel

Greg McLean rendező filmje Yossi Ghinsberg memoárjából készült. A valós eseményeken alapuló történet a 22 éves Yossi útját követi, aki 1980-as évek elején két barátjával a bolíviai La Paz városába utazott egy életre szóló kaland reményében. A városban megismerkednek Karl Ruprechter osztrák utazóval, aki a dzsungel jó ismerőjének vallja magát, majd rá hagyatkozva felfedezőútra indulnak az amazóniai őserdő lenyűgöző, még felfedezetlen területeire. A fiatal kalandorok valóra vált álma azonban igazi rémálommá válik, miután újdonsült túravezetőjük váratlanul magukra hagyja őket a dzsungel mélyén. A következő három hét az életben maradásról szól. A főszereplő Daniel Radcliffe, a Harry Potter filmek Harry Pottere.

Fűrész - Újra játékban

A film a már-már sorozatnak tekinthető Fűrész című film újabb eleme. A történet szerint tíz év telt el a hírhedt sorozatgyilkos, John Kramer halála óta. A módszeres kegyetlenségéről elhíresült Fűrész azonban újra rettegésben tartja az embereket: sorra bukkannak fel a megkínzott holttestek, és minden jel arra mutat, hogy nem csupán egy örököse, hanem maga a szadista játékmester áll az esetek hátterében.

Suburbicon

Julianne Moore, Matt Damon, George Clooney hármas önmagában is sokat ígér, igaz utóbbit a filmben nem láthatjuk. A forgatókönyvírásban vett részt, és ő rendezte a filmet. A történet lényege szerint egy család az 50-es években a csendes és békés Suburbiconban él. Csakhogy a békés felszín alatt kiábrándító valóság lapul. Gardner Lodge - Matt Damon - apaként és férjként is olyan helyzetbe kerül, ahol a jól bevált módszerek már nem alkalmazhatók. Márpedig eltökélt célja, hogy megvédi házát, gyermekét és mindent, amit oly gondosan épített évek óta.