Michelisz csapattársa Japánban sem indulhat

2016-wtcc-motegi-japan
2017.10.23. 21:10

Sorban második futamát kénytelen kihagyni Tiago Monteiro, Michelisz Norbert csapattársa. A portugál hétfőn, Twitteren jelentette be, hogy egészségi állapota miatt Motegiben sem indulhat.

Monteiro még szeptember elején szenvedett tesztbalesetet Barcelonában – a Honda tesztkocsijával a célegyenesben, 250 km/h fölötti tempónál szállt el egy fékhiba miatt. Az ütközésben súlyos agyrákódást szenvedett, vérrögök keletkeztek az agyában, amik a látóidegeit is nyomták. Október közepén nem engedték, hogy induljon Kínában, el sem utazott a helyszínre, mert még mindig kettős látása volt.

Az állapota továbbra sem javult annyira, hogy autóba üljön, hiába dolgozott megkettőzött erővel az orvosi stábjával. "Ez pályafutásom egyik legelkeserítőbb pillanata" – írta Twitteren.

Tiago Monteiro a kínai futamokig élen állt a világbajnoki pontversenyben, ott ugyan megelőzte fél ponttal a volvós Thed Björk – Michelisz Norbert pedig feljött 1,5 pontra a csapattárs mögé –, de azzal, hogy a második futamon csak félpontokat osztottak, még abszolút versenyben maradt. Azzal, hogy Japánban sem indulhat, komoly hátrányba kerülhet a világbajnokságban az utolsó két versenyhétvégére.

Kínában a korábbi gyári Honda-pilóta, Gabriele Tarquini pótolta Monteirót, ő viszont egyéb elfoglaltságai miatt biztosan nem tud autóba ülni Japában, október 28-29-én. A Honda egyelőre nem közölte, ki vezeti Michelisz és Micsigami Rjó mellett a harmadik Civicet.