Gasztro

3 egyszerű, gyors ázsiai étel receptje

Ha szeretnél igazán finom és nem hétköznapi, na meg gyorsan elkészíthető távol-keleti ételeket enni, ne keress tovább! Tökéletes recepteket hoztunk.

Akik imádják az ázsiai ételeket, egyszerűen nem tudják megunni azokat. Persze ez azért is lehetséges, mivel a távol-keleti ízek tárháza végtelen. Míg vannak, akik a legegyszerűbb megoldásokat választva beépítettek a hétköznapjaikba egy-egy fogást, addig szép számmal akadnak olyanok is, akik művészi szinten főzik a jobbnál jobb ételeket. Három olyan nagyszerű receptet hoztunk, amelyek igazán ínycsiklandóak, és attól függetlenül, hogy több összetevőből állnak, egyáltalán nem bonyolult az elkészítésük. Sőt, egy bő félóránál tovább egyik sem tart. Egy dolog viszont fontos: csakis olyan alapanyagokból érdemes elkészíteni ezeket, amelyeknek a minősége garantált. Ugyanis így válik a főzés és az étkezés igazi élménnyé.

 

Bami Goreng

4 személyre

  • 1 csomag tojásos tészta
  • 2 ek.  wokolaj
  • 1/2 tk csilikrém
  • 300 g csirkehús
  • 200 g konyhakész koktélgarnéla
  • 350 g ázsiai wokzöldség
  • 2 újhagyma
  • 150 g kínai kel
  • 150 g brokkoli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4-5 ek. szójaszósz
  • 1 késhegynyi aprított csili
  • 1/2 tk. gyömbér
  • 2 ek. friss, apróra vágott koriander

Főzzük a tésztát sós vízben 5 percig, szűrjük le, öblítsük át, majd csepegtessük le.  Daraboljuk fel a csirkehúst apróra. A megmosott hagymát, a kínai kelt és a brokkolit csíkozzuk fel. A fokhagymagerezdeket is aprítsuk. Öntsük a wokolajat felforrósított wokba, süssük meg a húst. Keverjük hozzá a csilit és a gyömbért. Adjuk hozzá a wokzöldséget a maradék zöldséggel együtt, és állandó keverés mellett süssük. A wok tartalmát húzzuk ki a edény szélére, és süssük meg a garnélát. Fűszerezzük szójaszósszal és csilikrémmel. Adjuk hozzá a tojásos tésztát, és keverjük össze. Rövid sütés után korianderrel megszórva tálaljuk.

 

Kókusztejes csirkeleves

4 személyre

  • 400ml kókusztej
  • 1/2 tk. csilikrém
  • 1 üveg bambuszrügy
  • 200 g csirkemell
  • 1/2 l csirkehúsleves
  • 100 g szeletelt csiperkegomba
  • 2 ek. citromlé
  • 1 tk. gyömbér
  • 1 tk. citromfű
  • 8 csíkra vágott bazsalikomlevél
  • 8 koktélparadicsom szeletelve

Daraboljuk fel a csirkemellet és forraljuk fel a húslevest. Adjuk hozzá a gyömbért, a citromfüvet, a csirkehúst, a kókusztejet, a csilikrémet, a bambuszrügyet és a csiperkegombát, majd sózzuk és borsozzuk. Hagyjuk főni 15 percig. A paradicsomot, a bazsalikomot és a citromlevet tálalás előtt adjuk hozzá úgy, hogy hagyjuk állni még 4-5 percig.

 

Indonéz woktészta csirkével

2 személyre

  • 125 g woktészta
  • 2 ek. wokolaj
  • 2 ek. csípős csiliszósz
  • 200 g csirkemell
  • 200 g borsóhüvely
  • 300 ml zöldségalaplé
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csilipaprika
  • 4 ek. szójaszósz
  • 1 ek. wokfűszer
  • só, bors

Vágjuk csíkokra a csirkemellet és apróra a fokhagymát. Mossuk meg és aprítsuk fel a csilipaprikát. Hevítsük fel a wokolajat serpenyőben és pirítsuk meg a csirkemellet. Adjuk hozzá a borsóhüvelyt, a csilit és a fokhagymát. Adjuk hozzá a woktésztát és a zöldségalaplevet, és forraljuk 3-4 percig. Ízesítsük csípős csiliszósszal, sóval és wokfűszerekkel. Tálaljuk és díszítsük fűszerekkel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top