Teljes kiőrlésű amerikai palacsinta pofonegyszerűen

Nem hallottam még olyan emberről, aki ne imádta volna a palacsintát. Én például bármilyen formájában szeretem, legyen az akár édes vagy sós. Anyukám leheletvékony palacsintája az igazán bajnok, de most egy gyorsabban elkészíthető megoldást hoztam nektek, amit tényleg nem lehet elrontani. Tesókámmal ennek biztos nem örültünk volna kicsiként, mert mindig azt vártuk, hogy anya vajon mikor fog egyet elrontani sütés közben, amit megkaphatunk. :D 

dsc_0480.jpg

Hozzávalók:

- 200 g teljes kiőrlésű liszt

- fél csomag sütőpor

- 1 csipet só

- 4 evőkanál eritrit

- 3 dl tej (nálam kókusztej)

- 1 nagyobb tojás

- 2 evőkanál olaj

 

Gyümölcsszósz:

- 100 g fagyasztott erdei gyümölcs

- 4 evőkanál eritrit

- 1 tk fahéj

- fél dl víz

dsc_0481.jpg

A lisztet elkeverjük az édesítőszerrel, sütőporral és a csipet sóval. A tojást felverjük, majd a tejjel együtt hozzáöntjük a liszthez. Csomómentesre keverjük a masszát. 

Egy serpenyőt pici olajjal felforrósítunk, majd egy evőkanál segítségével adagoljuk bele a tésztát. Lehet nagyobbakat is sütni, de ezeket a piciket könnyebb megfordítani. :) Ha már barnul az egyik oldala, akkor megfordítjuk, és a másik oldalát is szép pirosra sütjük. 

A szószhoz fel tesszük főni egy kis lábasban a gyümit a vízzel, édesítőszerrel és fahéjjal. Addig főzzük, amíg már majdnem lekvár állagú lesz.  Ha kész, akkor lecsorgatjuk vele a palacsintákat, és már tálalhatjuk is. :) 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://wanderfoodwonder.blog.hu/api/trackback/id/tr7413229059

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dora.iklodi 2017.11.13. 10:58:39

@lylaharvey: szia! :) nekem nem szokott ilyen problémám lenni, mert apránként adagolom hozzá a lisztet és folyamatosan kevergetem. Próbáld ki te is így! :)

Debóra Braun 2018.02.03. 10:31:30

Szia! Ez a recept 1 fore van?

dora.iklodi 2018.02.03. 10:32:39

@Debóra Braun: Szia! :) mi ketten szoktunk ebből a mennyiségből enni, de hát attól függ, ki mennyire nagy étkű. :)

bb_l1346_masolat.jpg

Iklódi Dóri vagyok, a blogomon pedig olyan recepteket osztok meg veletek, amelyek az inzulinrezisztensek étrendjébe is beilleszthetők, egyszerűek és gyorsan elkészíthetőek. Olvashattok itt továbbá a gasztroélményeimről és az egészséges életmódhoz kötődő témákról. 

Kövess Instagramon!

süti beállítások módosítása