Hárommilliós támogatással törné le a kormány a tiltakozásra készülő fogorvosokat

Egészségügy
2017 november 18., 06:22
comments 58

A Népszava úgy tudja, hogy 

egy egyszeri, hárommillió forintos támogatást adna a kormány a közellátásban dolgozó 3300 fogorvosnak.

A lap szerint a jutalmat még idén átutalná az egészségügyi államtitkárság. A cél valószínűleg nem más, mint az ágazatban tapasztalható egyre nagyobb feszültséget, és a tiltakozásra készülő erőket letörjék. Régóta probléma, hogy az egészségügyi államtitkárság egyszerűen nem hiszi el, hogy valóban elvégzik azokat a beavatkozásokat a fogorvosokat, amiket elszámolnak a TB felé. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár korábban azt mondta, hogy

„rájuk elég sok a panasz, legutóbb egy közösségi portálra került ki, hogy olyan ellátásokat számolt el egyikük, amiket az illető orvos el sem végzett. Tehát velük le kell ülnünk, és ki kell találnunk, hogy hogyan tudunk közmegelégedésre olyan rendszert működtetni, ahol a munkája után mindenki megkapja a megérdemelt forrását.” 

Aztán nem történt semmi. Nagy Ákos keszthelyi fogorvos viszont aláírásokat gyűjtött, majd háromnapos munkalassítást hirdetett tiltakozásul, ami alatt csak sürgősségi ellátást nyújtottak. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.