Recept

Libaburger édesburgonyával sütve

A hagyományos libacombot kicsit újra gondoltam és így készült el ez az egészséges LIBABURGER, amit cukorbetegek is bátran fogyaszthatnak, ugyanis a bucit lecseréltem egy sokkal egészségesebb összetevőre, mégpedig az édesburgonyára. Jóétvágyat!

Marton Andrienn, az Ízes élet háziasszonya

Blogomban és videóimban megmutatom, hogy miképp őrizd meg egészséged időtakarékosan és költséghatékonyan! Itt minden az egészséges egyensúly fenntartásáról szól. Hidd el, az eredmény önmagáért beszél majd. Remélem, velem tartasz!
Ha szeretnél jobban megismerni, olvasd el a velem készült interjút is!

Libaburger édesburgonyával sütve

Hozzávalók 1 főre:

  • 350 g édesburgonya
  • 150 g darált libahús (75g comb+75 g mell hájjal együtt)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 szál rozmaring (csak levelek)
  • 2 csipet só
  • bors ízlés szerint
  • 90 g párolt lilakáposzta
  • 1 db szívsaláta

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a húspogácsát. A darált libahúst egy tálba tesszük, sóval, borrsal, aprított rozmaringgal és reszelt fokhagymával ízesítjük. Picit hagyjuk összeérni az ízeket.
  2. Héjastul megmossuk, majd felvágjuk az édesburgonyát, úgy hogy 6 hosszabb karikát kapjunk.
  3. A húsból az édesburgonya szeletek méretének megfelelő húspogácsákat formázunk.
  4. Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és az édesburgonya szeleteket oldalanként 3-5 percig aranybarnára pirítjuk. A húspogácsákat szintén beletesszük a serpenyőbe és oldalanként 5-5 percig sütjük.
  5. Ezt követően elkezdjük rétegezni a burgert az alábbi sorrendben: 1. édesburgonya 2. 2 db szívsalátalevél, 3. édesburgonya 4.húspogácsa 5. párolt lilakáposzta 5. édesburgonya.

Még több receptért lapozz tovább!

Fotók: Marton Adrienn

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
Ahogy beköszönt a nyár, új lehetőségek és inspirációk nyílnak meg a körömtrendeket illetően is, melyekből idén sem lesz hiány.
Sztárok
Clementine egyre jobban hasonlít az édesanyjára és külsőleg minden adottsága megvan ahhoz, hogy hamarosan a nyomdokaiba lépjen.
Egészség
A kertedben hasznos gyógynövény lehet, a szántóföldeken viszont sok bosszúságot képes okozni.