Hirdetés

Elképesztő dolgot tanult a Boston Dynamics humanoid robotja



|

Az Atlas robotnak már a hátraszaltó is profin megy, a SpotMini pedig beválna robotháziállatnak.

Hirdetés

A Boston Dynamics rendszeresen tesz közzé videókat a robotjairól, amelyek időnként lenyűgözik vagy éppen megrémítik az embereket. 

Hirdetés

A Boston Dynamics az MIT-ból kivált robotikai laborként kezdte, majd megvette az Alphabet, később pedig a Softbank. 

A humanoid típusú Atlas robotról már sok érdekességet láttunk, és egy ideje ez számít a legdinamikusabbnak a maga kategóriájában. A kétlábú robot LIDAR és szenzorok egész sorával garantálja a tökéletes egyensúlyt és akadálykerülést. 

Tavaly februárban a robot már képes volt ajtókat nyitni, hóban gyalogolni és dobozokat pakolni. Azóta rengeteget fejlődött, és nem csak magas akadályokat tud átugrani, 180 fokos fordulatra is képes a levegőben. Még jobb, a hátraszaltó is megy neki. 

A figyelmet persze a SpotMini is megragadta, ami már-már elmenne egy robotháziállatnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.