Írd be, mit keresel:

Milánói sertésborda, ahogy mi szeretjük – csirkével

Mint tudjuk, a franciasalátáról nem igazán hallottak még a franciák. Valahogy így lehetnek az olaszok a milánói sertésbordával is...

Cookta - 2023.11.21.
Milánói sertésborda, ahogy mi szeretjük – csirkével

Viszont mi, magyarok nagyon is kedveljük ezt az igencsak laktató ételt. Rántott hús is van benne, meg tészta és millió kalória, szóval igazi lakoma, apukám egyik kedvence. Én ugyan csirkével készítem, de ha hűek akarunk maradni az „eredeti” recepthez, akkor karajt vásároljunk.

Milánói sertésborda – csirkecombbal

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 db csirke felsőcombfilé
  • só, bors
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • bő olaj a sütéshez

A raguhoz:

  • 25 dkg csiperke
  • 1 fej hagyma
  • 5 dl passzírozott paradicsom
  • 20 dkg füstölt húsos szalonna
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1-1 kávéskanál majoránna, bazsalikom, oregánó
  • só, bors, cukor
  • kevés liszt (elhagyható)

Valamint:

  • 25 dkg makaróni
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés: A szalonnát centisre kockázzuk, kiolvasztjuk a zsírját. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, üvegesre pirítjuk. Belenyomjuk a fokhagymát, megkeverjük, mikor megérezzük az illatát, hozzáadjuk a kis darabokra vágott gombát. Ismételt keverés után megszórjuk a majoránnával, bazsalikommal, oregánóval. Felöntjük a paradicsomlével, megborsozzuk. 10 percig főzzük, megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk. Ha túl hígnak találnánk a levet, 1-2 teáskanál lisztet fél dl hideg vízben simára keverünk, a szószba keverve besűrítjük.

Közben a húsok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban kisütjük.

A makarónit a csomagoláson megadott módon, sós vízben kifőzzük.

Tálaláskor egy adag makarónit tálra szedünk, rákanalazunk a raguból, majd egy szelet rántott hússal és reszelt sajttal kínáljuk.

Forrás: Hajós Ágnes

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.